Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UTSIKT: Leiligheten i toppetasjen har utsikt mot tre kanter; innseilingen i vest, Ulriken og Løvstakken. Arkitekt / illustrasjon: Nordic Office of Architecture

Det skulle bare to telefonsamtaler til for å selge tidenes dyreste bolig i Bergen

Bygget hadde stått tomt i 10 år da EGD Property og LAB Eiendom kjøpte Baneveien 16. Nå skal bygget huse kontorer, to restauranter og en toppleilighet, som ble solgt for 53 millioner kroner.

Tore Årdal

søndag 7. april 2024 23:31 (Oppdatert 26. april 2024 11:05 )

– Den opprinnelige planen var å bygge på tre etasjer med boliger i de to øverste, men da måtte vi søke om dispensasjon på høyde. Da gikk vi heller for én etasje mindre, og med ekstra takhøyde i den øverste, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property.

Høsten 2021 kjøpte selskapet Baneveien 16 i Bergen sentrum av AS Ole Jan Strønen, som hadde planer om hotell i bygget. På kjøpstidspunktet hadde bygget stått tomt i over 10 år, men nå er det ferdig. Bygget er på ni etasjer, og den øverste består av en leilighet på 365 kvadratmeter med en tilhørende terrasse på 150 kvadratmeter. Den har utsikt mot tre kanter; innseilingen i vest, Ulriken og Løvstakken.

– Det er en ganske heftig sak, sier Müller.

Tor Fredrik Müller, EGD Property. Foto: Martin Rustad Johansen

Nylig skrev Bergens Tidende at denne leiligheten ble solgt til Raa Invest AS, som eies av låsgründer Ståle Raa. Prisen var 53 millioner kroner.

Müller forteller til Estate Vest at boligen ikke ble annonsert.

– Vi bestemte oss for å bruke vårt eget nettverk, og etter andre telefonsamtalen var leiligheten solgt, sier han.

I kjelleren er det treningssenter forbeholdt leietakerne i bygget samt eieren av leiligheten. Der er det også parkering for 70 sykler (men ingen biler), samt egen sykkelheis. I første og andre etasje ligger restaurantene Bark og Gaptrast, hvorav den sistnevnte sikter mot Michelin-stjerne. Leietakerne i kontordelen er Wikborg Rein (4,5 etasjer) og Sparebanken Vest (1,5 etasje).

Hva tenker du når du ser tilbake prosessen fra dere kjøpte bygget til det nå er ferdig?

– Det er veldig kjekt at vi har lykkes med visjonen vår, og fått til det vi drømte om. Vi landet leietakerne så tidlig, at de kom inn i starten av prosessen og påvirket utforming og løsninger. Alt er utformet etter spesifikasjoner fra dem.

– Det vi synes er ekstra gøy med dette prosjektet, er at Baneveien 16 kanskje er det mest bærekraftige bygget i Bergen. Bygget blir BREEAM-sertifisert, får energiklasse A og viktigst av alt hele betongkonstruksjonen er bevart, sier Müller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bringer nytt liv til Augustin Hotel

Nyheter / mandag 29. april 2024

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no