Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FREMTIDENS FYLLINGSDALEN: Arkitektselskapet mener byggets plassering i fremtidens Fyllingsdalen har potensial til å kunne formidle viktige overganger. Ill: Link Arkitektur.

Har store planer for Spectrum-bygget i Fyllingsdalen

Opphus AS vil bygge på med over 4.000 kvadratmeter, og gi bygget flere funksjoner som næring, kontor og boliger.

Tore Årdal

torsdag 11. april 2024 9:11 (Oppdatert 26. april 2024 11:05 )

Spectrum-bygget ble oppført tidlig på 1980-tallet, og har siden fungert som et lite lokalsenter med ulike tjenester og tilbud. I dag huser bygget blant annet eiendomsmegler, trafikkskole og restaurant.

Nå har Link Arkitektur, på vegne av Opphus AS, bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for eiendommen. Hensikten med planarbeidet er å detaljregulere eiendommen iht. nylig vedtatt områderegulering.

– Spectrum-bygget skal transformeres fra et lukket bygg i tre etasjer til utadrettet bygg i syv etasjer med aktive fasader og flere funksjoner som næring, kontor og boliger, skriver arkitektselskapet i henvendelsen til PBE.

Eksisterende bygg er på til sammen 2.185 kvm BRA i 3 etasjer. Det foreslås å bygge på med til sammen 4.274 kvm BRA til 7 etasjer.

Planområdet ligger sentralt i Fyllingsdalen rett nord for bybanestoppet. Tomten ligger som en øy med infrastruktur og harde flater på alle sider.

– Dagens bebyggelse er lukket og lite inviterende, men byggets plassering i fremtidens Fyllingsdalen har et potensial til å kunne formidle viktige overganger, mener Link Arkitektur.

For å gjøre Spectrum-bygget relevant i utviklingen som kommer, ønsker Opphus å forankre og forsterke byggets posisjon som et lokalsenter, og samtidig gi bygget et kombinert formål med variert bruk. På denne måten skal bygget få «variert aktivitet gjennom døgnet med småskalert næring med ulik åpningstid, kontorlokaler som gir kontinuitet i bruk og folk, og bolig som gir lys i vinduene».

– Med variert innhold og ulike funksjoner, høyere offentlighetsgrad og gode kantsoner mot vei og kulturhusets bakside, er ønsket å skape et utadvendt og inkluderende bygg med egen karakter, heter det i mulighetsstudien som arkitektselskapet har utarbeidet.

Sørfasaden skal koble seg mot det nye fremtidige byrommet foran kulturhuset, og danne en byromsfasade som vil inngå i helheten. Østfasaden som henvender seg mot kulturhusets bakside, skal gjøres så transparent og aktiv som mulig for å myke opp harde flater og infrastruktur og legge til rette for en god oppholdssone i overgangen til den potensielle grønt korridoren nordover.

– Ved å åpne opp bygget med en raus passasje, kan vi koble bygulvet sammen på tvers, og skape en ny forbindelse mellom øst og vest.

– Ny struktur skal legge til rette for sosial interaksjon mellom næring, kontor og bolig med flere fellesfunksjoner og delearealer. Varierte funksjoner vil gi et bygg med ulike rytmer gjennom døgnet og representere en kontrast til nærliggende kjøpesenter, fremgår det av mulighetsstudien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bringer nytt liv til Augustin Hotel

Nyheter / mandag 29. april 2024

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no