Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BERGENSMEIERIET: Illustrasjonen viser prosjektet Bergensmeieriet i regi av OBOS.

Her kommer det 2.100 nye boliger og opp mot 100.000 kvm næring

Lars Morten Kyte i Kyte Næringsmegling tror at det nye Mindebyen nå er i ferd med å materialisere seg.

Tore Årdal

onsdag 8. mai 2024 8:26 (Oppdatert 13. mai 2024 14:49 )

I 2013 og 2014 vedtok Bergen bystyre områdeplanene for henholdsvis Mindemyren og Wergeland. Senere er også Bybanen og veisystemet komme på plass, slik at alt ligger til rette for transformasjonen av området. Likevel er det lite som har skjedd. Nå mener imidlertid Lars Morten Kyte i Kyte Næringsmegling at transformasjonen begynner å materialisere seg.

– Det har vært en del eierskifter i området, og nå er det solide aktører med lange penger som står bak de ulike prosjektene. Disse aktørene ønsker å komme i gang, og det ser ut til at de i ferd med å lande reguleringene sammen med kommunen, sier Kyte.

Totalt skal det bli 2.100 boliger og 95.000-100.000 kvadratmeter næring i Mindebyen. Hovedtyngden av næringsarealene blir kontor, men det blir også utadrettede virksomheter (butikker, cafeer etc.) i førsteetasjene.

Lars Morten Kyte.

– Dette er den største transformasjonsprosessen som har vært i Bergen. Beliggenhet en er unik, noe som understøttes av at Kronstad er en eneste stasjonen hvor de to bybanelinjene krysses. At postterminalen og bilbutikker har holdt til her i lang tid, viser jo hvor sentralt det er, påpeker han.

– Det har vært mye utfordringer knyttet til rennovasjonsløsningen i Mindebyen, men nå er dette landet. Det samme gjelder for rekkefølgebestemmelsene. Det som gjenstår nå, er parkeringsdekningen, noe som må løses for hver enkelt reguleringsplan. Jeg har stor tro på at utbyggerne og planmyndighetene vil finne løsninger på dette, sier Kyte.

Mye av diskusjonen er knyttet til parkeringsdekningen for næringsarealene. Mens det legges opp til at de fremtidige beboerne i Mindebyen kan klare seg uten bil, er utbyggerne tvilende til at også de næringsdrivende kan basere seg på god kollektivdekning. I verste fall kan dette medføre at de taper kampen om leietakerne til områder med god parkeringsdekning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Posten Bring kjøpte først tomt på Kokstad – nå måtte de kjøpe i Lyseparken

Nyheter / tirsdag 14. mai 2024

Veidekke til Kronstadparken

Nyheter / mandag 13. mai 2024

Posten Bring velger Lyseparken for ny Bergen-terminal

Nyheter / mandag 13. mai 2024

Her kommer det 2.100 nye boliger og opp mot 100.000 kvm næring

Nyheter / onsdag 8. mai 2024

Sundt-bygget skal igjen bli en magnet i Bergen

Nyheter / tirsdag 7. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no