Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BAK RATTET: Torkjel Valland fra Advokatfirmaet Schjødt var juridisk rådgiver for det sveitsiske fondet Partners Group da de var shoppet i Norge. Her er han sammen med Alexandre Viken Næss og Christopher Brun. (Foto: Torgeir Hågøy)

Bergensadvokat bak rattet i årets største deal

Storebrand Eiendomsfond har solgt 75 prosent av sin portefølje til sveitsiske Partners Group for rundt 4 milliarder kroner. Bak rattet hos kjøper satt en bergensadvokat.

Torgeir Hågøy

fredag 27. mars 2015 7:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:29 )

I et brev til aksjonærene i Storebrand Privat Investor ASA opplyser selskapet at de har inngått avtale om delsalg av fondets eiendomsportefølje til sveitsiske Partners Group. Advokatfirmaet Schjødt, med bergensadvokat Torkjel Valland (41) i spissen, har vært kjøpers juridiske rådgiver i prosessen.
– Jeg kan bekrefte at vi har vært involvert i transaksjonen, men ut over det ønsker jeg ikke å kommentere dette, sier Valland.

For andre gang

Storebrand-transaksjonen er den største i Norge så langt i år, og den er også av en slik størrelse at den fort kan bli den største eiendomstransaksjonen i hele 2015. Det er ikke hverdagskost at bergensadvokater er involvert i transaksjoner av denne størrelsen, som vanligvis blir håndtert av advokater i Oslo. For Valland er dette imidlertid ikke første gang han er involvert i større oppkjøp på vegne av det sveitsiske selskapet. Da Partners Group kjøpte en kjøpesenterportefølje for over 2 milliarder kroner i 2013, var også Valland inne som juridisk rådgiver.
Rådgiver for selger i Storebrand-transaksjonen var Stig Bech (49) fra advokatfirmaet BA-HR i Oslo.

Flere interessenter

Den bokførte totalbalansen i fondet ved utgangen av fjoråret var 5,36 milliarder kroner, hvorav bygningsmassen utgjorde 5,1 milliarder. Per 30. september i fjor bestod porteføljen i fondet av 44 eiendommer til en samlet verdi av 5,91 milliarder kroner, men fire eiendommer har deretter blitt solgt. Det skal ha vært flere seriøse, internasjonale interessenter involvert i prosessen. Eiendommene som ikke er solgt til Partners Group, skal nå videreutvikles og selges frem til 2018.
Fondet har i perioden 2007 til 2014 hatt en årlig utbytte på mellom 5 og 9,2 prosent, med unntak av årene 2009 og 2010 da det ikke ble betalt ut utbytte på grunn av markedssituasjonen.
Partners Group er et globalt forvaltningsselskap med hovedkontor i Sveits (Zug) og har over 300 milliarder kroner i investeringsprogrammer under forvaltning innen private equity og næringseiendom m.m. Firmaet har over 700 ansatte og er notert på børsen i Zürich.

Les også:
Pareto kjøpte Aibel-bygget

Mange overvurderer verdien på egen eiendom

Arabisk eiendomsaktør handlet i Bergen

Reitan jakter mer i Bergen

 

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no