Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Arabisk eiendomsaktør
har handlet i Bergen

En Saudi-Arabisk eiendomsaktør har kjøpt en kontoreiendom i Bergen for i overkant av 30 millioner kroner.

Torgeir Hågøy

torsdag 19. mars 2015 7:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30 )

– Han likte ganske enkelt byen, sier leder for DNB Næringsmegling i Bergen, Rossy Addington, som har vært megler for salget.
Kjøperen er Saad Abdulaziz Alhabib. Han er verken sjeik, oljebaron eller prins, men en helt vanlig mann fra Saudi-Arabia. Han skal ha en del eiendommer i hjemlandet og har i forbindelse med kjøpet i Norge opprettet et norsk selskap Al Habib Holding As, hvor Newsec med Asle Løvstad er leder.

I overkant av 30 mill.

Saudi-Araberen blir dermed den eneste utlendingen som har kjøpt næringseiendom i Bergen både i 2014 og så langt i 2015. Eiendommen han kjøpte er en seksjon av Strandgaten 209, som var eid av Dalseid & Fløisand Eiendom. Prisen var på i overkant av 30 millioner kroner.
– Dette er ikke noen stor transaksjon, men det er interessant å se at det er interesse også fra utenlandske aktører. Kjøperen er svært godt fornøyd med handelen, sier Addington.
Representant for selger er Dag Magne Vedvik. Han forteller at det å selge til en utenlandsk aktør har vært helt uproblematisk.
– Det har tatt litt lenger tid og vært en litt mer krevende prosess, men ut over det har det ikke vært uproblematisk, sier Vedvik.

Les også:
Frister ikke utlendingene

Skuffende salgsvolum

Håper på mer

Advokatfirmaet Wikborg Rein har vært juridisk rådgiver for selger i prosessen. Eiendomsadvokat Gøran Mjelde Aarvik er sparsommelig med kommentarer rundt transaksjonene.
– Det er ikke så mye jeg kan si, annet enn at jeg personlig håper at dette er var en av flere. Når man legger så pass mye arbeid ned i et marked, så håper jeg selvfølgelig at han kommer tilbake og kjøper mer, samtidig som det kan inspirere andre til å se til Bergen, sier Aarvik.

Les også: 
Aberdeen-eiendom solgt 

Reitan jakter mer i Bergen

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no