Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SKIFTE: Harald Heid i Nordea Liv tror handel står foran store endringer og mange må endre strategi for å klare seg. (Foto: Morten Wanvik)

Mange overvurderer
verdien på egen eiendom

En del eiendomsaktører tror eiendommene deres er verdt mye mer enn det de faktisk er. Det mener Harald Heid i Nordea Liv.

Torgeir Hågøy

mandag 23. mars 2015 7:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30 )


– Mange sitter med gamle bygg som de tror er mye verdt, men sannheten er nok ofte en helt annen, sier asset manager i Nordea Liv, Harald Heid.

Står foran en 40-års krise

Forrige uke snakket han om eiendomsmarkedet på Fana Sparebank og Vest Næringsråds frokostmøte på Sotra. Han tegnet et noe dystert bilde over situasjonen i deler av eiendomsmarkedet.
– Jeg setter ting litt på spissen for at folk skal våkne. Men når man sitter med et tomt bygg fra 80-tallet og tror at det er veldig mye verdt, da er det på tide at man våkner opp og innser realiteten. Dagens leietakere vil helst ikke ha gamle bygg, og et bygg fra 80-tallet er et gammelt bygg. Uten leietakere har bygget begrenset verdi, sier Heid.

Bør rives

Han viser blant annet til at ledigheten på Sandsli og Kokstad er på vei oppover og at det nå er rundt 80.000 ledige kvadratmeter i dette området.
– Jeg kan ikke se hvordan man skal klare å fylle dette opp igjen. Det er ikke leietakere nok til det, og mange av byggene er ikke attraktive nok. Jeg mener derfor at mye av det gamle burde blitt revet. Det handler ikke om at byggene ikke fungerer, men at leietakerne I dag og de nærmeste årene  fremover  kan velge på øverste hylle til ekstremt lave priser, sier Heid.
Da mener Heid at man heller bør rive det gamle til fordel for nye, moderne nybygg og dermed få leid ut.

Les også: 

Arabisk eiendomsaktør har handlet i Bergen

Her får du ett år gratis

Aberdeen-eiendom solgt

Reitan shopper i Bergen

Reitan jakter mer i Bergen

Må bygge miljøbygg

Han er sikker på at vi står foran noen tøffe år i deler av markedet. Noen vil allikevel stå frem som vinnere.

– De beste byggene vil alltid overleve. Da snakker vi om miljøbygg, noe som enda ikke har fått skikkelig fokus i Bergen. I Oslo bygges det i dag ingen bygg hvor miljø ikke er fokus. Det må vi gjøre i Bergen også. Beliggenhet er som alltid også viktig, og her tror jeg sentrum blir vinneren. Kollektivtrafikk blir stadig viktigere og er det ett sted man alltid kan komme seg til, så er det sentrum. Klarer sentrum å levere gode kontorbygg, så blir de helt klart vinneren fremover, sier Heid.

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no