Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TILTAK: Adm. direktør Eirik Maurstad vil ha mer målrettet støtte til landets leietakere.

Eiendomsselskaper ber om avdragsfrihet

15 prosent av kundene til Eiendomskreditt har bedt om avdragsfrihet. Adm. direktør Eirik Maurstad vil ha målrettede tiltak for leietakere som sliter i koronakrisen.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 29. mars 2020 20:35 (Oppdatert 30. juni 2020 13:39 )

Fredag kom regjeringen med den seneste krisepakken som skal hjelpe bedrifter som sliter etter å ha fått barbert omsetningen som følge av korona, og i helgen har regjeringen forhandlet med opposisjonen. Adm. direktør i det Bergen-baserte kredittforetaket Eiendomskreditt Eirik Maurstad forteller at gårdeiere allerede merker problemene hos leietakerne. Han forteller at 15 prosent av deres kunder så langt har bedt om avdragsfriket på sine lån.

– Det er for tidlig å si hvor tungt våre kunder blir rammet, men vi tror at dette er et tall som vil øke på fremover. Samtidig har vi stress-testet porteføljen vår og konklusjonen er at den er robust. Mange av våre kunder har solide leietakere, noe som gir oss god sikkerhet, sier Maurstad.

Han påpeker likevel av mange nå står i en svært krevende situasjon. Blant annet har hoteller, restauranter og event-selskaper mistet svært mye av sine inntekter.

– For de som mister alt av inntekter, så å si over natten, sier det seg selv at situasjonen blir utfordrende. Det er nå unntakstilstand i norsk næringsliv, og det er en situasjon som vil kreve noe av oss alle sammen, både leietakere og huseiere. Alle må bidra for å få oss gjennom denne krisen, slik at vi er klar til å ta opp igjen aktiviteten når verden normaliserer seg, sier Maurstad.

Han oppfordrer myndighetene til å komme med mer målrettet støtte til landets leietakere.

– Det pågår nå et Svarteper-spill hvor noen trolig vil bli sittende igjen som de store taperne. Skal Norge komme tilbake til en normal-tilstand når alt dette er over, er det avgjørende at det ikke blir næringslivet og de mange leietakerne som blir taperne. Myndighetene må derfor på banen med tiltak som dekker leietakernes faste kostnader, slik vi har sett at de har gjort i Danmark og nå også gjør i Sverige, sier Maurstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Universitetet vil oppføre bygg på 14.500 kvm

Nyheter / onsdag 24. februar 2021

Skal bygge over 100 leiligheter på Askøy

Nyheter / mandag 22. februar 2021

– Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken

Nyheter / mandag 22. februar 2021

Nå er det klart for Sandsli 360

Nyheter / fredag 19. februar 2021

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Nyheter / torsdag 18. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no