Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TILTAK: Adm. direktør Eirik Maurstad vil ha mer målrettet støtte til landets leietakere.

Eiendomsselskaper ber om avdragsfrihet

15 prosent av kundene til Eiendomskreditt har bedt om avdragsfrihet. Adm. direktør Eirik Maurstad vil ha målrettede tiltak for leietakere som sliter i koronakrisen.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 29. mars 2020 20:35 (Oppdatert 30. juni 2020 13:39 )

Fredag kom regjeringen med den seneste krisepakken som skal hjelpe bedrifter som sliter etter å ha fått barbert omsetningen som følge av korona, og i helgen har regjeringen forhandlet med opposisjonen. Adm. direktør i det Bergen-baserte kredittforetaket Eiendomskreditt Eirik Maurstad forteller at gårdeiere allerede merker problemene hos leietakerne. Han forteller at 15 prosent av deres kunder så langt har bedt om avdragsfriket på sine lån.

– Det er for tidlig å si hvor tungt våre kunder blir rammet, men vi tror at dette er et tall som vil øke på fremover. Samtidig har vi stress-testet porteføljen vår og konklusjonen er at den er robust. Mange av våre kunder har solide leietakere, noe som gir oss god sikkerhet, sier Maurstad.

Han påpeker likevel av mange nå står i en svært krevende situasjon. Blant annet har hoteller, restauranter og event-selskaper mistet svært mye av sine inntekter.

– For de som mister alt av inntekter, så å si over natten, sier det seg selv at situasjonen blir utfordrende. Det er nå unntakstilstand i norsk næringsliv, og det er en situasjon som vil kreve noe av oss alle sammen, både leietakere og huseiere. Alle må bidra for å få oss gjennom denne krisen, slik at vi er klar til å ta opp igjen aktiviteten når verden normaliserer seg, sier Maurstad.

Han oppfordrer myndighetene til å komme med mer målrettet støtte til landets leietakere.

– Det pågår nå et Svarteper-spill hvor noen trolig vil bli sittende igjen som de store taperne. Skal Norge komme tilbake til en normal-tilstand når alt dette er over, er det avgjørende at det ikke blir næringslivet og de mange leietakerne som blir taperne. Myndighetene må derfor på banen med tiltak som dekker leietakernes faste kostnader, slik vi har sett at de har gjort i Danmark og nå også gjør i Sverige, sier Maurstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Veidekke kjøper Bergen-entreprenør

Nyheter / torsdag 18. august 2022

SBB solgte i Åsane

Nyheter / onsdag 17. august 2022

Flytter til Kokstaddalen 5-7

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Har planer om boliger og dagligvare i Fyllingsdalen

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Salget av Aibel-bygget ga gevinst på 350 millioner

Nyheter / mandag 15. august 2022

Bergenske Eiendomskreditt med rekordresultat

Nyheter / fredag 12. august 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no