Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SUPERÅR: DNB Næringsmegling i Bergen kan se tilbake på et fantastisk år, året da flere nye aktører fikk øynene opp for Bergen. (Foto: Torgeir Hågøy)

– 2015 ble året da nye kjøpere oppdaget Bergen

Transaksjonsmarkedet i Bergen har i alle år vært ”local business”, men 2015 ble året da både nasjonale fond og utenlandske investorer åpnet opp øynene for byen mellom de syv fjell.

Torgeir Hågøy

fredag 8. januar 2016 8:58 (Oppdatert 19. februar 2018 11:24 )

– Vi så i 2015 at nye kjøpergrupper oppdaget Bergen. Både de mer finansielle aktørene samt utlendingene var tilstede i markedet, og noen av dem endte også opp med å kjøpe, sier næringsmegler hos DNB Næringsmegling, Lars Erik Wirsching.

Markerer et skifte

Wirsching var en av meglerne som håndterte salget av DNB-bygget i Solheimsviken. Transaksjonen markerer på mange måter et skifte i det lokale transaksjonsmarkedet.
– Denne eiendommen har vært viktig i forhold til å sette Bergen på kartet. Vi så at flere nye aktører i forbindelse med salget av denne eiendommen satte seg inn i det lokale næringslivet og at de var svært interessert, sier Wirsching.
Kjøper ble Storebrand og prisen ble på knappe 1,5 milliarder kroner. Selv om kjøper altså ble norsk, så var det flere utenlandske aktører som også var svært interessert.
– Vi hadde flere utenlandske interessenter. De kom både fra Amerika, England og Tyskland. At de kom til Bergen ser vi på som en helt naturlig utvikling. De har vært aktive i Oslo-markedet en stund og noen av de har allerede handlet i Stavanger. Da var det egentlig bare et tidsspørsmål før de også kom til Bergen, sier Wirsching.

5,3 prosent

Transaksjonsvolumet i Bergen/Hordaland vil trolig etter endelig opptelling, ligge i området rundt 7 milliarder kroner i 2015. Det er det desidert høyeste volumet som noen gang er oppnådd i regionen. På nasjonalt nivå ble volumet på cirka 123 milliarder kroner, ifølge analysesjef i DNB Næringsmegling, Gunnar Selbyg.
– Bergen har en andel på cirka 5,3 prosent av totalvolumet. Ser vi på de siste årene, så er det omtrent der hvor vi har lagt historisk. Bergen har med andre ord fått sin forholdsmessige andel av transaksjonsvolumet, sier Wirsching.
Volumet på 7 milliarder kroner plasserer Bergen på førsteplass, dersom vi sammenligner oss med  transaksjonsvolumet i regionbyene Stavanger og Trondheim. 
– Det spesielle i Bergen dette året er ikke antallet transaksjoner, men størrelsen på dem. Vi har cirka 20 transaksjoner over 50 millioner kroner, noe som er relativt normalt. Det som er det unike er at tre av dem er på over én milliard kroner, sier leder for DNB Næringsmegling i Bergen, Rossy Addington.
– Tre av transaksjonene står for halvparten av volumet. Det er spesielt, sier Addington.

LES OGSÅ:
Trond Mohn med nok et gigantsalg

Storebrand har kjøpt DNB-bygget i Solheimsviken

DNB Markets har kjøpt Next Gentel-bygget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Borettslagets tak begynte å lekke. Retten slår fast at nabosameiet er ansvarlig for kostnadene

Nyheter / torsdag 2. mai 2024

Bringer nytt liv til Augustin Hotel

Nyheter / mandag 29. april 2024

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no