Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORNØYD: Administrerende direktør Christine Flataker Johannessen i Frydenbø Eiendom er svært fornøyd med at det nå blir fremdrift i saken. Foto: Trude Brun Wilhelmsen

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Samarbeidspartiene Høyre, FrP, Senterpartiet, Bergenslisten og INP har sikret politisk flertall for å gi administrasjonen marsjordre om å avklare kollektivtrasé på Indre Laksevåg.

Tore Årdal

torsdag 21. mars 2024 9:22 (Oppdatert 26. april 2024 11:05 )

Dette er gjort for å gi utbyggerne mulighet til full utnyttelse av området.

– Nå er det Laksevåg sin tur. Bergen trenger flere boliger og mer næringsareal tett på sentrum. Det kan vi få på Laksevåg. Da må vi avklare kollektivtrasé så raskt så mulig, og velge trasé som gir en full utvikling av området, sier Chris Jørgen K. Rødland (H), leder av utvalg for miljø og byutvikling i Bergen bystyre.

– Jeg er glad for at vi har fremoverlente private aktører på Laksevåg som ivrer etter å komme i gang med grønn og bærekraftig bolig- og næringsutvikling, og som kan gjøre Indre Laksevåg til en del av et utvidet Bergen sentrum. Da må vi politikere gjøre riktige vedtak som muliggjør denne utviklingen, sier Rødland.

Administrerende direktør Christine Flataker Johannessen i Frydenbø Eiendom er svært fornøyd med at det nå blir fremdrift i saken.

– Dette er kjempepositivt. Jeg er veldig glad for at politikerne tar ansvar for å sette i gang utviklingen på Indre Laksevåg. I tillegg til kollektivtraseen er vi også opptatt av god kollektivtrafikk til Laksevåg, og vi håper på Bybane, sier Flataker Johannessen.

Frydenbø Eiendom eier alene og sammen med andre nesten 80 prosent av områdeplan Indre Laksevåg, og selskapet har planer om flere hundre nye boliger i tillegg til betydelige næringsarealer.

– Nå kan gå i gang med å utvikle indrefileten i Bergen, og åpne fjorden opp for bergenserne, sier hun.

Hvordan miksen blir av bolig og næring, avhenger av hvor kollektivtraseen og eventuelt Bybanen kommer.

– Vi håper på et godt samarbeid med Plan og bygningsetaten for å se hva Indre Laksevåg har behov for når utviklingen starter, sier Flataker Johannessen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no