Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NYTT HOTELL: Scandic skal drifte det nye hotellet på Voss. (Foto: Scancic Hotels)

Nytt hotell dobler kapasiteten på Voss

Scandic Hotels, Nordens største hotellkjede, har inngått en avtale med Bane NOR Eiendom og Odfjell Eiendom om å drifte et nytt hotell på Voss. Hotellet får 216 rom og dermed blir antallet rom i sentrum av Voss nær doblet.

Torgeir Hågøy

mandag 7. mai 2018 22:07 (Oppdatert 12. april 2019 16:18 )

– Vi er veldig glade for å annonsere at vi åpner et splitter nytt hotell på Voss. Med kort vei til Bergen og fantastiske friluftsmuligheter er Voss et perfekt samlingspunkt for både forretnings- og fritidsgjester, sier administrerende direktør Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

I en pressemelding skriver Scandic at Vestlandet er en viktig region for Scandic, og at hotellkjeden har utviklet seg sterkt i denne landsdelen de siste årene. Når Scandic Voss åpner, blir det Scandics 9. hotell bare i Hordaland. Voss utmerker seg som et område med solid vekst, hvor hotellovernattingene økte med 11 prosent i 2017. Dessuten ligger Voss i nærheten av Flåm og vakre Nærøyfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste.

– Med det nye hotellet på Voss befester vi posisjonen vår ytterligere som den ledende hotellkjeden i vest, og kan imøtekomme den voksende etterspørselen fra gjestene. Særlig stor er interessen blant utenlandske turister, disse står i dag for 52 prosent av overnattingene på Voss, sier Steen-Mevold.

Det nye hotellet får 216 rom, restaurant, bar og møtefasiliteter for opptil 350 personer. Med sin sentrale beliggenhet i nærheten av jernbanestasjonen, og som bygdas største hotell, blir Scandic Voss en naturlig møteplass for lokalbefolkning og turister.

Det er Dark arkitekter som har tegnet hotellet. De har hentet inspirasjonen fra gammel, vestlandsk byggeskikk og materialbruk, men hotellet vil likevel fremstå som moderne. Det vil bli utstrakt bruk av stein og tre, begge miljøvennlige og klimanøytrale materialer. Bane NOR Eiendom og Odfjell Eiendom AS er utbyggere.

– Scandic er den perfekte partneren til å drifte et kvalitetshotell på Voss. De har lang og god erfaring med å drifte store, sentralt beliggende hoteller for både fritids- og konferansegjester. Vi er veldig glade for at vi har inngått denne avtalen, sier Petter Eiken, administrerende direktør i Bane NOR Eiendom og Tore Odfjell, daglig leder i Odfjell Eiendom AS i en felles uttalelse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no