Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SAMLER VIRKSOMHETEN: Bakgrunnen for planarbeidet er å samle dagens spredte terminalvirksomhet for Posten Bring i Jekteviken og Mindemyren på ett sted. Illustrasjon: Plan1

Vil bygge over 80.000 kvadratmeter i Kokstaddalen

Posten Norge skal selv bruke ca. 18.000 kvadratmeter av arealene – resten skal leies ut.

Tore Årdal

tirsdag 15. desember 2020 6:34 (Oppdatert 4. mars 2021 1:14 )

På vegne av Posten Eiendom Bergen AS foreslår Opus Bergen detaljregulering for et område på ca. 386 dekar på Kokstad. Planforslaget er nå lagt ut til offentlig ettersyn.

I forslaget legges det opp til et nytt næringsareal på ca. 82.300 kvadratmeter BRA.

Hovedformålet er å tilrettelegge for et nytt logistikksenter for Posten Bring, samtidig som det legges til rette for utvikling av et nytt næringsområde i direkte tilknytning til eksisterende næringsarealer på Kokstad. Reguleringsplanen åpner videre for å etablere energisentral for BIR/BKK.

Bakgrunnen for planarbeidet er å samle dagens spredte terminalvirksomhet for Posten Bring i Jekteviken og Mindemyren på ett sted. Behovet for nye næringsarealer er stort ettersom flere sentrumsnære næringsområder er i transformasjon til boliger, tjenesteyting og næring i tilknytning til urban bystruktur. Planområdet ligger i nærheten til Flesland flyplass og hovedveisystemer. Tilkomst til friluftsområdet i Storrinden sikres, og grøntkorridor ivaretas.

Plan- og bygningsetaten har ingen merknader til planprosessen så langt, og vurderer mottatt planmateriale til å ha tilfredsstillende kvalitet til å sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn. Etaten slutter seg til hovedformålet og det planfaglige grepet i planforslaget.

Eiendomsdirektør Edvard Nervik i Posten Norge har tidligere uttalt til Estate Magasin at Posten skal selv bruke ca. 18.000 kvadratmeter. Ifølge Nervik er det stor interesse for de øvrige arealene, og han regner med at de skal komme greit i mål med å leie ut. Det er blant annet mange aktører som må flytte fra Minde, slik Posten selv måtte i forbindelse med byutviklingen der, og da mener Nervik at Kokstad er et godt alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bringer nytt liv til Augustin Hotel

Nyheter / mandag 29. april 2024

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no