Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KJØPER: Entras har kjøpt to tomter i Bergen sentrum, rett ved siden av Media City. Sturla Hjelmervik gleder seg til å komme i gang med prosjektet. (Foto: Torgeir Hågøy)

Entra satser i Bergen – kjøper nabotomten til MCB

Entra blar opp 135 millioner kroner for det som kanskje er byens mest attraktive utviklingstomt, nabotomten til Media City. 

Torgeir Hågøy

lørdag 23. juni 2018 1:31 (Oppdatert 12. oktober 2018 8:26)

– Vi ser at områdene rundt Media City er fantastisk attraktive – nært til alle byens fasiliteter samtidig som de har all offentlig transport rett utenfor inngangsdøren, sier leder for Entra i Bergen, Sturla Hjelmervik, som noe av begrunnelsen til kjøpet av de to tomtene. 
– Det var også viktig for oss å samle begge tomtene på én hånd. Vi tror det er viktig i et byutviklingsperspektiv, sier Hjelmervik.

12.500 kvadratmeter

I en børsmelding forteller selskapet at de har kjøpt Johannes Bruns gate 16/16A og Nygårdsgaten 91/93. Eiendommene ligger tvers over gaten for Media City og salg av disse har vært i diskutert i flere år. Nå er det altså klart at det er Entra som trakk det lengste strået. Eiendomsselskapet har lagt 135 millioner på bordet for de to eiendommene.
– Tomtene er ferdig regulert, og vi planlegger å bygge et 12.500 kvadratmeter stort bygg på tomtene. Dette er et område av Bergen vi har stor tro på, og det er derfor veldig kjekt at vi har sikret oss disse tomtene, sier Hjelmervik,

Går for ny Citypris til Bergen
Det er foreløpig for tidlig å si så mye om prosjektet, men Hjelmervik forteller at de kommer til å legge listen høyt. De vant nylig Cityprisen for Media City-bygget, både nasjonalt og lokalt i Bergen. Kanskje sikter de seg inn mot en ny pris til Bergen?
– Vi har ikke en endelig tidslinje for dette prosjektet på plass, men vi går i gang med arbeidet umiddelbart. Det betyr at man kan se for seg et ferdig bygg allerede to til tre år frem i tid. Da er selvfølgelig ambisjonen å hente nok en Citypris til Bergen, sier Hjelmervik.
I tillegg til Media City Bergen eier Entra eiendommer som Statens Hus i Kaigaten 9, Politihuset i Bergen i Allehelgensgate 6, Nonnesetergaten 4, Marken 37, Tollbuallmenningen 2A og Valkendorfs gate 6.

(Visited 1 072 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

Nyheter / fredag 16. november 2018

Vil bygge 48 leiligheter i Fana

Nyheter / torsdag 15. november 2018

Storprosjekt på Kokstad

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Kygo med planer for Bergens dyreste bolig

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Solgte sjøeiendom ved byfjorden

Nyheter / tirsdag 13. november 2018

Nå tar det av i Bergen

Nyheter / mandag 12. november 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no