Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Her får du ett år gratis

Kontorbygget Sandsliåsen 57 står snart uten leietakere. Nå frister eierne med ett års gratis leie.

Torgeir Hågøy

tirsdag 10. februar 2015 12:23 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30 )

– Bakgrunnen er at det er et stort utbud av lokaler, og vi ser det som nødvendig å gjøre noe kreativt for å få inn nye leietakere, sier Johan Fredrik Odfjell i selskapet Space AS.
Fritaket for ett års leie gjelder dersom leietaker signerer en fem års leieavtale. Alternativet til ett års leie er at de reduserer leiekostnadene med 20 prosent for den totale leieperioden.
– Da vil vi legge oss på det som er ansett som gjengs leie i området, og så slå av 20 prosent på dette, sier Odfjell.

Tomt om et år

Kontorlokalene beskrives i annonsen som attraktive. De cirka 5800 kvadratmeterne er fordelt inntil åtte kontorseksjoner med egen inngang. Det er 170 parkeringsplasser rett utenfor døren, opplegg for El-biler og egen sykkelparkering. I annonsen skrytes det også av en meget god kantine med fokus på økologiske matvarer, resepsjonstjeneste og vaktmester.

Dagens største leietaker i bygget er ifølge Odfjell selskapet Aibel. De skal i 2015 flytte i eget bygg, og hele bygget vil fra slutten av neste år stå tomt. Den andre leietakeren er et selskap som heter CSC. Også de flytter ut.
– Det har vært en viss interesse for bygget, men foreløpig er det ingen konkrete forespørsler, sier Odfjell.

Uheldig

Næringsmegler hos Fana Sparebank Næringsmegling, Thor Torgersen, forteller at denne typen rabatter ikke er veldig vanlig i Bergen.
– Vi har ikke sett så mye av akkurat denne typen rabatter i Bergen tidligere, men vi er jo kjent med bidrag både i forhold til oppussing og flytting og for så vidt lavere leie i en periode. Dette er en variant av dette, sier Torgersen.
Utleiers rabatt på ett års gratis leie i en femårs kontrakt er jo i realiteten 20 prosent rabatt på leien. Dette viser vel at leiemarkedet for kontorlokaler er presset, mener Torgersen.
– Usikkerheten i oljeindustrien rammer også kontormarkedet. Jeg tror rabatten i dette eksempelet er et uttrykk for frykten markedet har for økende ledighet, sier Torgersen.
Han får støtte fra Rossy Addington i DNB Næringsmegling. Han mener på generelt grunnlag at slike rabatter er uheldig for markedet.
– I et større perspektiv er det ikke gunstig å dumpe prisen, verken for det enkelte bygget eller for det samlede utleiemarkedet i et område, sier Addington.

Vil se flere slike eksempler

Telenor Eiendom er for tiden ute med rundt 9000 kvadratmeter kontorlokaler i nesten det samme området. Lin Hjelle mener at alle har sin form for rabatter og at utleier derfor står fritt til å velge de fremgangsmåtene de selv måtte ønsker.
– Det er et tøft marked og man velger ulike former for rabatter. Vi har også rabatter, men de varierer i forhold til hva som er viktig for kundene, sier Hjelle.
Hun tror bergensmarkedet fremover kommer til å merke økende ledighet, og at flere derfor vil bruke kreative løsninger for å få leietakerne på plass.
– Man vil få fylt opp byggene sine, og da tar man i bruk en rekke ulike strategier, sier Hjelle, som ved årsskiftet sitter med 9000 ledige kvadratmeter i Telenor-bygget i Birkelandsskiftet.

Siste nyheter Vest-Norge

Veidekke kjøper Bergen-entreprenør

Nyheter / torsdag 18. august 2022

SBB solgte i Åsane

Nyheter / onsdag 17. august 2022

Flytter til Kokstaddalen 5-7

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Har planer om boliger og dagligvare i Fyllingsdalen

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Salget av Aibel-bygget ga gevinst på 350 millioner

Nyheter / mandag 15. august 2022

Bergenske Eiendomskreditt med rekordresultat

Nyheter / fredag 12. august 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no