Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

OPPDATERING: WPS Næringsmegling er ute med en markedsoppdatering.

Klart for transaksjoner i andre halvår

Covid-19 har gitt kraftig transaksjonsfall i Bergen. Men nå tror WPS Næringsmegling det løsner i transaksjonsmarkedet i andre halvår.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 7. juni 2020 21:36 (Oppdatert 2. juli 2020 9:32 )

WPS Næringsmegling er ute med en markedsoppdatering for sommeren i det de omtaler som ekstraordinære tider. Næringsmegleren slår fast at Covid-19-situasjonen har påvirket både leie- og transaksjonsmarkedet, men i noe forskjellig grad. Dermed blir det mer krevende å lage prognoser for 2020.

Om transaksjonsmarkedet skriver WPS Næringsmegling at det har bremset kraftig opp målt mot rekordåret 2019. Så langt i år er omsetningen av næringseiendom bare 500 millioner kroner, fordelt på fire transaksjoner. «Investorenes oppmerksomhet er nå på vei tilbake, og vi tror på vesentlig høyere aktivitet i 2H 2020. Vi har salgsoppdrag for nærmere 1 milliard kroner i eiendomsverdi som skal ut i markedet», skriver WPS i oppdateringen.

Ifølge WPS Næringsmegling vil lave renter, statlig stimulans og mye kapital som søker eiendomsinvesteringer være fundamentale drivere for en tydelig bedring i transaksjonsmarkedet i andre halvår. I fjor falt prime yield i Bergen ned til 4 prosent, og WPS gjør ingen nedjursteringer av yielden i toppsegmentet. «Det er fremdeles høy etterspørsel etter de beste eiendommene, og vi forventer ingen vesentlig verdireduksjon for kontorbygg med god beliggenhet, lange leiekontrakter og
solide leietakere», skriver næringsmegleren, som videre forventer moderate verdijusteringer i normalsegmentet som følge av økende risikopremier

Når det gjelder leiemarkedet, ser WPS Næringsmegling fortsatt høy aktivitet. Store aktører holder fast på sine flytteplaner, og det er flere offentlige leietakere som nå søker etter nye lokaler. Kontorledigheten har steget noe til 8,2 prosent for totalmarkedet i BErgen (opp fra 7,8 prosent). «Våre prognoser indikerer økt ledighet i tiden fremover grunnet forventning om svakere utvikling i BNP og redusert sysselsetting. I tillegg tilføres markedet over 50 000 m2 nybygg de neste årene», skriver WPS Næringsmegling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Unntak og dispensasjon fra plankravet i KPA 2018 §3

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Vil rive to hus på Paradis og bygge dette

Nyheter / tirsdag 30. juni 2020

Tjente 276 mill. etter perfekt timet salg

Nyheter / torsdag 25. juni 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no