Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Comfort Hotel Bergen Airport, som åpner dørene i slutten av februar er kjøpt av Linstow. Selskapet har utviklet hotellet sammen med Flesland Holding AS.

Linstow kjøper hotell på Flesland

BERGEN: Comfort Hotel Bergen Airport er snart ferdig. Nå har eiendomsselskapet Linstow kjøpt hotellet, som åpner dørene i slutten av februar.

Torgeir Hågøy

fredag 25. november 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28 )

– Vi er svært tilfreds med å ha sikret oss dette hotellet som blir flyplasshotellet beliggende tettest på den nye terminalen på Flesland, sier konsernsjef i Linstow AS, Per Mortensen.

LES OGSÅ: Stordalen drømmer om å bygge giganthotell i Bergen

Langsiktig eierskap
Med kjøpet styrker Linstow sitt langsiktige engasjement i Bergen. Til tross for sterk konkurranse om overnattingsgjestene i Bergen, har de stor tro på et nytt og moderne hotell tett på flyplassen.
– Området rundt Bergen Lufthavn gjennomgår store forandringer med ny flyplassterminal, Bybanestopp, og flere utviklingsprosjekter i tillegg til en generell oppgradering og styrking av kommunikasjonen inn til området. I sum medfører dette at Flesland vil fremstå som et enda sterkere knutepunkt på Vestlandet i fremtiden, og det er i denne sammenheng vi har stor tro på at Bergen Business Park vil bli en attraktiv arena for et høykompetent, utadrettet og internasjonalt orientert næringsliv, sier Mortensen.
Linstow har bygget hotellet sammen med Flesland Holding AS gjennom det felles eide utviklingsselskapet Bergen Lufthavn Utvikling AS (50/50).
– Dette er et selskap som har utvikler for å selge eiendommer etterhvert som de blir ferdige. I Linstow er vi imidlertid opptatt av langsiktig eierskap, så da et salg kom på banen var det veldig naturlig for oss å kjøpe dette hotellet, sier prosjektdirektør i Linstow, Tore Bjørke.

LES OGSÅ: Gammelt fiskalager kan bli transformert til hotell

Tørrskodd
Bjørke påpeker at det kun er hotellet som selges og at samarbeidet med Flesland Holding fortsetter som før når det gjelder utviklingen av resten av parken.
– Linstow er fra tidligere engasjert i hotellmarkedet, og har en portefølje på åtte hoteller med i alt 2200 rom, hovedsakelig i Baltikum, sier Bjørke.
Hotellet, som er et Breeam-sertifisert, moderne midmarket-hotel med Choice som operatør, vil inneholde 304 rom, stor restaurant, 11 konferanserom, treningsmuligheter og parkering. Parkeringen vil drives av Onepark AS og hotellet bygges i totalentreprise med HENT som entreprenør, og ferdigstilles 28. februar 2017. De to partnernes ambisjon med Bergen Business Park er å skape en moderne næringspark av internasjonalt format med attraktive arbeidsplasser tett opp mot det nye knutepunktet ved Bergen Lufthavn.
– Tilkoblingen mot flyplassen blir litt trinnvis. I april begynner bybanen å gå og så i august åpner den nye terminalen. Da vil man kunne gå tørrskodd fra hotellet til flyplassen, sier Bjørke.

LES OGSÅ: De minste hotellene vil få det langt tøffere

Hemmelig pris
Hva de måtte betale for hotellet vil ikke Bjørke ut med da de har en konfidensialitetsavtale med selger, altså seg selv og Flesland Holding. Å spekulerer i hva de kan ha gitt for sin halvdel av hotellet er umulig, men da Radisson Blue på Gardermoen ble solgt for ett år siden var prisen 1,6 milliarder kroner. Det tilsvarer i overkant av tre millioner kroner per rom.
– Hva dette hotellet på Flesland har blitt solgt for er umulig å si. Det er vanskeligere å svare på enn hva en bil koster. Det jeg kan si er at flyplasshoteller, og særlig terminalhoteller, er attraktive. Hva hotellet på Flesland ble solgt for vil jeg imidlertid ikke spekulere i, sier Trond Sejersted Bødtker i Heilo Eiendom.
Dersom vi likevel skal følge hans resonnement, nemlig at slike hoteller er attraktive, så er det ikke urimelig å tenke seg en rompris på mellom 2 og 2,5 millioner kroner. Det gir i tilfelle en samlet pris på mellom 600 og 750 millioner kroner. Dette er selvfølgelig bare spekulasjoner, men det vil i tilfelle betyr at Linstow har betalt mellom 300 og 380 millioner kroner for å øke eierposten fra 50 til 100 prosent. Hva de faktisk har betalt får vi ikke før tallene offentligjøres i årsrapporten til selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no