Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TRANSFORMASJON: Mindemyren er et transformasjonsområde. Foto er av Asplan Viak, som lagde en evaluering av områdereguleringen i 2018.

Mindemyren kan bli et nytt sentrum

Mindemyren har potensial til å bli et nytt sentrum i Bergen.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 26. mars 2020 10:00 (Oppdatert 1. april 2020 23:37 )

Det kommer frem i en artikkel produsert av Høgskulen på Vestlandet på Forskning.no. Professor Akkelies van Nes ved Høgskulen på Vestlandet har undersøkt utviklingen av Mindemyren og sammenlignet med to andre transformasjonsområder i Zurich.

– Om beboere og besøkende vil bruke bærekraftige transportmidler i framtiden, avhenger av strukturen på veinettet. Der hvor du har et finmasket gatenett, er det flere som tar beina fatt. Men der du har bilveier og byområder med store kvartaler, fremmes derimot privat bilavhengighet, forteller Akkelies van Nes, professor ved Høgskulen på Vestlandet.

Det er kanskje ikke overraskende at resultatene i Zurich viste at jo flere bilveier, jo mer trafikk. Samtidig spiller andre faktorer inn. Store parkeringshus, lange avstander mellom kvartalene og få vinduer eller dører i bygg på gateplan gir færre gående og flere som kjører bil i området.

– Trolig skaper det en følelse av utrygghet når det er lange kvartaler og få muligheter til å få kontakt med andre mennesker, sier van Nes.

Hun har også deltatt i prosjektet Spacergy, i samarbeid med byplanleggere, utviklere, grunneiere og europeiske forskere.

– Hvis Mindemyren får et godt veinett, kan området bli et ordentlig sentrum. Når byer vokser, oppstår det flere sentrum, slik Majorstua og Grünerløkka har vokst fram i Oslo. Hvis du bare knytter sammen boligene på Løvstakksiden, med boligene på oversiden av Inndalsveien, så har Mindemyren potensial til å bli Bergens nye sentrum, sier forskeren.

I Bergen jobbes det nå med fortetting av Mindemyren og det er en rekke boligprosjekter på gang. Asplan Viak har tidligere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Byggherrene må ta større ansvar i anbudsprosessene

Nyheter / torsdag 2. april 2020

Ny landskapsarkitekt i Bergen

Nyheter / onsdag 1. april 2020

Store planer for Dokken

Nyheter / tirsdag 31. mars 2020

Eiendomsselskaper ber om avdragsfrihet

Nyheter / søndag 29. mars 2020

Mindemyren kan bli et nytt sentrum

Nyheter / torsdag 26. mars 2020

Selger historisk eiendom i Skuteviken

Nyheter / tirsdag 24. mars 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no