Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KJEMPER OM PRIS: Swecobygget på Fantoft.

Nominert til internasjonal prestisjepris

Swecobygget i Bergen er nominert til Årets internasjonale prosjekt av CIBSE Building Performance Awards 2020.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 8. desember 2019 21:04 (Oppdatert 1. mars 2020 21:42 )

Det er den engelske institusjonen for sertifiserte ingeniører, CIBSE, som deler ut prisen for Årets internasjonale prosjekt. Sweco er en av fire aktører som kjemper om prisen for sitt bygg på Fantoft.

– CIBSE er en anerkjent institusjon i England, og det er de som legger premissene for hva som kjennetegner beste praksis i bransjen. Det er klart det er stas å være nominert, spesielt med tanke på hvor mange spennende byggeprosjekter som finnes rundt i verden, sier Swecos energirådgiver Asbjørn Stoveland.

CIBSE legger vekt på byggets ambisjonsnivå, oppfølging av bygget, det reelle energiforbruket og inneklimaet i nominasjonen. Stoveland setter pris på at det faktiske energibruket, og ikke bare ambisjonene, trekkes frem.

– De tekniske løsningene i bygget gjør at vi bruker om lag en tredjedel så mye energi som tilsvarende bygg, og vi ser stadig etter forbedringer vi kan gjøre, sier han.

Blant de tekniske løsningene var å varme opp tappevannet på kontoret ved hjelp av overskuddsvarmen som kjølediskene på Meny produserer, solceller på taket og fukting av ventilasjonsluft som reduserer energibehovet til kjøling.

Swecobygget var ferdig i 2016, og konkurransen omfatter prosjekter som ble ferdigstilt mellom 2016 og 2018. Stoveland forteller at de stadig gjør forbedringer.

– Vi ser alltid på tiltak som kan gjøre bygget enda bedre. Vi har blant annet gjort forbedringer knyttet til solskjerming, og undersøker hvordan vi kan redusere energibruken knyttet til oppvarming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Et fullstendig uegnet leieobjekt med en illojal utleier»

Nyheter / torsdag 17. september 2020

Selger handelseiendom

Nyheter / torsdag 17. september 2020

Vil bygge 36 boliger i Årstad

Nyheter / tirsdag 15. september 2020

– Århundrets mulighet for Bergen

Nyheter / mandag 14. september 2020

Forbildeprosjekt på Nordnes

Nyheter / torsdag 10. september 2020

Kluge styrker transaksjonsteamet i Bergen

Nyheter / torsdag 10. september 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no