Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KJEMPER OM PRIS: Swecobygget på Fantoft.

Nominert til internasjonal prestisjepris

Swecobygget i Bergen er nominert til Årets internasjonale prosjekt av CIBSE Building Performance Awards 2020.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 8. desember 2019 21:04 (Oppdatert 27. januar 2020 23:19 )

Det er den engelske institusjonen for sertifiserte ingeniører, CIBSE, som deler ut prisen for Årets internasjonale prosjekt. Sweco er en av fire aktører som kjemper om prisen for sitt bygg på Fantoft.

– CIBSE er en anerkjent institusjon i England, og det er de som legger premissene for hva som kjennetegner beste praksis i bransjen. Det er klart det er stas å være nominert, spesielt med tanke på hvor mange spennende byggeprosjekter som finnes rundt i verden, sier Swecos energirådgiver Asbjørn Stoveland.

CIBSE legger vekt på byggets ambisjonsnivå, oppfølging av bygget, det reelle energiforbruket og inneklimaet i nominasjonen. Stoveland setter pris på at det faktiske energibruket, og ikke bare ambisjonene, trekkes frem.

– De tekniske løsningene i bygget gjør at vi bruker om lag en tredjedel så mye energi som tilsvarende bygg, og vi ser stadig etter forbedringer vi kan gjøre, sier han.

Blant de tekniske løsningene var å varme opp tappevannet på kontoret ved hjelp av overskuddsvarmen som kjølediskene på Meny produserer, solceller på taket og fukting av ventilasjonsluft som reduserer energibehovet til kjøling.

Swecobygget var ferdig i 2016, og konkurransen omfatter prosjekter som ble ferdigstilt mellom 2016 og 2018. Stoveland forteller at de stadig gjør forbedringer.

– Vi ser alltid på tiltak som kan gjøre bygget enda bedre. Vi har blant annet gjort forbedringer knyttet til solskjerming, og undersøker hvordan vi kan redusere energibruken knyttet til oppvarming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Eiendomsinvestorene kaster seg over sentrum

Nyheter / onsdag 29. januar 2020

Anbefaler å droppe kjøp i Nøstegaten

Nyheter / mandag 27. januar 2020

Vil ruste opp Rådhuskvartalet

Nyheter / søndag 26. januar 2020

OBOS selger 62 utleieleiligheter

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nytt treff for de unge i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Ny sjef i Norconsult i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no