Nytt restaurantkonsept legger Stavanger på is
Et britisk restaurantkonsept på vei til Norge har fått kalde føtter i Stavanger og fokuserer i stedet på etablering i Bergen.
– Vi er i dialog med et restaurantkonsept som skal til Norge. De har helt klart fått med seg situasjonen i Stavanger, sier daglig leder i konsulentselskapet, NCM Development, Pål Martin Fosdal.
Lunkne til Stavanger
Selskapet NCM Development gir råd til blant annet handels- og restaurantkonsepter som skal etablere seg i nye markeder. De gjør analyser og forteller kundene sine hva som er smart å gjøre. De jobber nå altså med et britisk restaurantkonsept som er på vei til Norge.
– Jeg snakket med dem i forrige uke, og de var helt klare på sin oppfatning av det norske markedet. De skal til Norge, men har blitt lunkne i forhold til Stavanger. Det er en direkte konsekvens av den oppbremsingen som man har sett i olje- og gassbransjen, sier Fosdal.
Sentrale lokaler
Restaurantkjeden har ifølge Fosdal 30 serveringssteder i UK. 80 prosent av dem ligger i London.
– Dette er et konsept som tilbyr det jeg vil kalle casual dining. De sikter ikke mot to stjerner i Michelin-guiden, men de tilbyr god kvalitetsmat, sier Fosdal.
Nå er de altså på jakt etter lokaler i Bergen.
– De skal ha sentrale lokaler i Bergen. Vi er foreløpig ikke skikkelig i gang med denne prosessen, men regner med å komme i gang relativt raskt, sier Fosdal.
LES OGSÅ:
Bygger ett og planlegger to hoteller til i Stavanger