Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VIL SAMARBEIDE: Nina Frisk, Merethe Strømmen og Karina Jensen oppfordrer til mer samarbeid for å styrke interiørarkitektmiljøet i Bergen. (Foto: Dag Randen)

Oppfordrer til økt samarbeid for å styrke interiørarkitektmiljøet

For tre år siden etablerte Merethe Strømmen interiørarkitektfirmaet Tønder. Nå teller firmaet tre medarbeidere og er det største rendyrkede interiørarkitektfirmaet i Bergen. 

Torgeir Hågøy

tirsdag 26. juni 2018 23:26 (Oppdatert 12. april 2019 16:18 )

– Ambisjonen vår er å bygge et interiørarkitektfirma i Bergen som konkurrer om de beste oppdragene, sier Merethe Strømmen.
Selskapet som i tillegg til Strømmen består av Nina Frisk og Karina Jensen, jobber med næringslivskunder både i og utenfor Bergen. Strømmen forteller at de i dag opplever at mange kjøpere av slike tjenester ser ut av Bergen når de etterspør interiørarkitekttjenester. Det ønsker de å gjøre noe med.
– Vi skal bygge et selskap som blir ansett som en kvalitetsleverandør både lokalt og nasjonalt. Lokale selskaper skal derfor ikke behøve å se ut av Bergen når de jakter slike tjenester, de skal komme til oss. Dette skal selvfølgelig også bidra til at vi bygger et solid selskap som vokser, sier Strømmen.

Tro på samarbeid
Hun forteller at de brenner for å løfte interiørarkitektscenen i Bergen, men at det i dag er for mange interiørarkitekter som sitter på hver sin egen tue, noe som er uheldig dersom lokale selskaper skal kunne ta opp konkurransen mot de store interiørarkitektkontorene i Oslo.
– Kompetansen er her, men at aktørene må samle seg for å styrke miljøet og utviklingen av faget i Bergen. Vi ønsker å bidra til økt samarbeid. Dette gjelder både internt i vår eget fagfelt, men også sammen med arkitektkontor, grafisk designbyrå, og andre tilstøtende bransjer. Vi har stor tro på at økt samarbeid og kreative fellesskap er viktig for å sikre at Bergen fortsetter å være en spennende by å bo og arbeide i, i årene som kommer, sier Strømmen.

TOWER: Tønder har sammen med Reklamekollektivet hatt ansvaret for interiøret hos det nye coworkingstedet, Tower. (Foto: Tønder)

Verdiskapende interiør
Hun viser til at de har god erfaring med å samarbeide med grafiske designere i romprosjekter. Dette muliggjør at veifinning, skilting, romlig profilering og annen informasjonsformidling blir en helhetlig komposisjon sammen med interiøret. Prosjekteksempler der samarbeid med grafiske designere har fungert utmerket er et nylig prosjekt for Innolab (Bergen Kommune) i samarbeid med Haltenbanken Bergen, Skudenes og Aakra Sparebanks filialer på Karmøy og det nyåpnede coworkingsstedet Tower Bergen, der de samarbeidet med Reklamekollektivet.
– Dette er noen av flere eksempler på at den typen samarbeid har vært verdiskapende for våre oppdragsgivere, og ikke minst brukerne av rommene vi designer løsninger for, sier Strømmen.

Skal bidra til å nå mål
Opplevelsesaspektet ved interiørløsninger er viktig. Vi har et spesielt engasjement for prosjekt hvor kommersielle behov og samfunnsbehov møtes. Det å designe løsninger i dette spenningsfeltet åpner for kreative muligheter for oss som designere, samtidig som det kan være med å bidra til konkurransefortrinn for kunden.
– Som interiørarkitekter er vi tett på brukernes behov. Vi investerer i å forstå brukernes unike behov og tar utgangspunkt i disse for å sikre treffsikkerhet i prosjektene, både funksjonsmessig og opplevelsesmessig. Fokuset vårt er alltid å utvikle inkluderende designløsninger som fremmer trivsel, samtidig som løsningene skal være med å bidra til at oppdragsgiverne skal nå sine strategiske eller kommersielle mål, sier Strømmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Handlet for over en halv milliard i fjor

Nyheter / onsdag 3. juni 2020

Kjøpte to eiendommer på Damsgård

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Lars Clementsen Pedersen går til BOB

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Kjøpte ny eiendom og styrker seg i Vestland

Nyheter / mandag 1. juni 2020

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no