Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LEILIGHETER: Selskapet Bjørvika Apartments satser på utleie av leiligheter på Damsgård.

Satser tungt på utleie  av leiligheter i Bergen

Selskapet Bjørvika Apartments satser tungt på utleie av leiligheter i Bergen. Totalt har de nå 36 leiligheter for utleie, men har ikke tenkt å stanse med det.

Torgeir Hågøy

onsdag 13. september 2017 11:34 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– I løpet av året håper vi å passere 50 leiligheter, sier daglig leder i Bjørvika Apartments, Ole Henrik Engen. 
I 2009 etablerte de seg i Oslo og siden har de kjøpt opp leiligheter hovedsakelig i Bjørvika-området. Samlet har de nå 220 leiligheter i drift i Oslo og Bergen. Bare i Bergen har de 36 leiligheter. 12 av disse eier de selv, resten leier de. 
– Ambisjonene våre er betydelig. I løpet av fem år skal vi to til tredoble antallet leiligheter. Vi skal da nærme oss 500 til 600 leiligheter, sier Engen. 

Faste kunder
Selskapet tilbyr det de kaller serviceleiligheter. Dette er leiligheter for mellomlang leie, det vil si fra et par uker til et par måneder. Markedet de retter seg mot er bedrifter som har ansatte som oppholder seg i Bergen eller Oslo i kortere perioder og som ikke ønsker å bo på hotell. 
– I våre leiligheter kan de bo som om de er hjemme. Alle leilighetene er innredet med alt man trenger fra møbler til hvitevarer, sier Engen. 
Selskapets største kunder da de etablerte seg var 
Den Norske Opera og Ballett. De er fortsatt blant selskapets største kunder i 2017.
– Vi har kunder fra alle bransjer, men mye fra IT, finans, kultur samt prosjektbaserte selskaper, sier Engen, som legger til at kundene er både nasjonale og utenlandske selskaper. 

Var etterspurt

Leilighetene de har kjøpt i Bergen har de kjøpt direkte av utbyggerne, men også i bruktmarkedet. Det er i all hovedsak BOB og JM Bolig som har utviklet leilighetene som Bjørvika Apartments har kjøpt. Leilighetene har fra ett til tre soverom. Hvor mye de har handlet for i Bergen vil ikke Engen ut med, men de passerer ifølge ham fort 100 millioner kroner. 
Bakgrunnen for at selskapet etablerte seg i Bergen skyldes at deres faste kunder i Oslo etterspurte det. 
– Vi opplevde at det var behov for slike leiligheter. Fortsatt er dette litt nytt i Bergen, men vi opplever god etterspørsel, sier Engen, som legger til at Bergen er det markedet de nå satser hardest i. 
– Foreløpig begrenser vi oss til Oslo og Bergen, men det ligger i kortene at vi etterhvert kommer til å satse nasjonalt, sier Engen. 

Har gått med overskudd
Bjørvika Apartments er driftsselskapet for utleieselskapet. Det vil si at det er gjennom dette selskapet all utleie og drift av leilighetene foregår. Dette selskapet hadde i 2015 en omsetning på cirka 39 millioner kroner. 2016-tallene er foreløpig ikke offisielle, men Egen forteller at de i 2016 hadde en omsetning på cirka 50 millioner kroner. 
– Vi har også gått med positivt resultat hele tiden, sier Engen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Entra satser i Bergen – kjøper nabotomten til MCB

Nyheter / lørdag 23. juni 2018

Advokatfirmaer slår seg sammen – satser på eiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Norgesgruppen i gang med renoveringen på Midtun

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Selger boliglånsportefølje – spisser seg på næringseiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Starter renoveringen av sanatoriet i september

Nyheter / tirsdag 19. juni 2018

Ny coworking-aktør med ambisjoner

Nyheter / onsdag 13. juni 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no