Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SATSER: Martin Smith-Sivertsen satser og vil ta hotellene sine til utlandet.

Vil ta hotellkonsept ut i verden

Etter suksess i Bergen og Oslo vil nå Martin Smith-Sivertsen ta hotellkonseptet Citybox til verden. Ambisjonene er store. 

Torgeir Hågøy

onsdag 20. desember 2017 10:05 (Oppdatert 8. mai 2018 7:22)

– Vi har et konsept som passer i store byer. Det har vi bevist i både Oslo og Bergen og nå ønsker vi å kopiere dette i utlandet, sier Martin Smith-Sivertsen.

Belegg på 87 prosent
I 2006 åpnet han sitt første Citybox-hotell med 55 rom i Nygårdsgaten i Bergen, og i 2013 kom det neste hotellet med 115 rom i Prinsens gate i Oslo, som i 2015 ble utvidet til 216 rom. I fjor utvidet han i Bergen og hotellet har nå 120 rom. I 2019 åpner kjeden et nytt hotell på Danmarksplass i eiendommen til Christian Foss og i Oslo utvides hotellet ytterligere, slik at det samlet får 343 rom. I løpet av 2019 vil dermed Smith-Sivertsen ha rett i overkant av 600 rom i Norge.
– Hotellet i Oslo får i år et belegg på 87 prosent, noe vi er godt fornøyd med. Vi har en driftsmargin på cirka 15 prosent og ligger an til et resultat i år på rundt 10 millioner kroner. Dette dokumenterer at konseptet vårt fungerer og det er dette vi nå ønsker å kopiere i byer i Norden og Europa, sier Smith-Sivertsen.

Jakter nye hotelleiendommer
Konseptet handler kort fortalt om at de tilbyr gode rom med sentral beliggenhet , men hvor de kutter ut en del fordyrende tjenester som betjent resepsjon og egen frokost. Dermed kan de tilby enkeltrom fra rundt 500 kroner natten.
Det er dette konseptet de nå vil kopiere i andre byer, og ifølge Smith-Sivertsen har de en liste med byer som de vurderer som aktuelle.
– Vi er derfor nå på jakt etter en person som kan hjelpe oss i arbeidet med å finne aktuelle eiendommer som kan konverteres til hoteller, sier Smith-Sivertsen.
En av byene som er veldig aktuelle er Helsinki, men også Tallin, Amsterdam og Brussel står på listen. Det har også Stockholm gjort.
– Der har imidlertid eiendoms- og leieprisene gått så mye i været at vi foreløpig har lagt byen litt på vent, sier Smith-Sivertsen.

Trenger investorer
De ser etter byer hvor eiendomsprisene fortsatt er på et fornuftig nivå, men hvor hotellprisene fra et hotelldriverperspektiv er gunstige.
– Vi ønsker først og fremst å leie eiendommer, men i nye markeder er vi en ukjent aktør og da kan det være smart å kjøpe eiendommer for å få tilgang til den beliggenheten vi ønsker. VI vil ha med oss investorer som enten kan kjøpe eiendommer sammen med oss eller alene og så leie dem ut igjen til Citybox, sier Smith-Sivertsen. Vår erfaring tilsier at dette kan bli temmelig lønnsomme konverteringsprosjekter, for eiendomsinvestorer.
Investorbehovet kan være stort, da eiendommer på mellom 5000 og 10.000 kvadratmeter ikke er gratis i de store og mest attraktive byene i Europa.
– Hvor stort behovet vårt er avhenger av hvor mange nye hoteller vi åpner. Men vi har store ambisjoner og ønsker egentlig å etablere så mange som mulig, og da blir investeringsbehovet der etter, sier Smith-Sivertsen.

(Visited 706 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Klokkertro på Nesttun

Nyheter / onsdag 17. oktober 2018

Selger 1.162 dekar på Frekhaug

Nyheter / tirsdag 16. oktober 2018

EGD fyller opp i Bergen

Nyheter / mandag 15. oktober 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no