Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STØRST: Gønneviksøren ble ferdigstilt i 2013 og er Sammen sitt nest største boliganlegg. Foto: Sammen

Vil ha flere boliger i Bergen, men hindres av en kommune på krabbegir

- Vi er i en situasjon hvor studentene må navigere boligjakten i et svært presset utleiemarked.

Glen Widing

torsdag 14. juli 2022 10:30 (Oppdatert 18. august 2022 7:51 )

Sammen er samskipnaden for studenter på Vestlandet. Med et stadig hetere utleiemarked ønsker de å bygge flere studentboliger i Bergen. Boligutbyggingen bremses imidlertid av et tregt kommunalt system, ifølge en pressemelding.

– Vi er i en situasjon hvor studentene må navigere boligjakten i et svært presset utleiemarked. Behovet for nye studentboliger er stort og vi håper kommunen kan prioritere studentboligbygging i tiden fremover, sier styreleder Amalie Lunde i Sammen.

Lang boligkø

Samskipnaden har søkt om å bygge flere nye studentboliger i Bergen, men lang kommunal behandlingstid gjør at prosjektene nærmest står på stedet hvil. Antallet studenter som står i kø for studentbolig er uvanlig høyt i år. Lunde tror det skyldes et stadig hetere utleiemarked med høye priser og mange om beinet. Hun forventer at utleiemarkedet vil være særlig hett før studiestart, og frykter det vil gå utover studentene.- Vi hører fra studenter at de nærmest må kjempe om gamle og slitte leiligheter til urovekkende høye priser. Det vitner om et presset utleiemarkedet som går utover deres bokvalitet og økonomi, poengterer hun.

Sammen jobber aktivt for å tilby studentboliger med god standard som står i stil med studentenes økonomi. Samtidig ønsker de at boligutbygging skal bremse prisveksten i det private utleiemarkedet. De leter stadig etter nye boligprosjekter og tomter, og har i dag to prosjektsøknader til behandling hos kommunen. Blir disse blir godkjent kan samskipnaden tilby over 100 nye studentboliger i Bergen.

Lang behandlingstid hindrer fremdrift

Saksbehandlingstiden i kommunen hindrer imidlertid fremdrift. Amalie Johnsen Lunde trekker frem at det tok kommunen fire år å innvilge deres nyeste byggeprosjekt på Damsgård. Hun mener det er urovekkende at saksbehandlingen er så tidkrevende, særlig når studentene opplever et presset utleiemarked.

– Studentboligbygging burde være en større prioritet hos kommunen, og mer effektiv saksbehandling er nødvendig for at vi skal kunne imøtekomme studentenes behov. Vi håper kommunen vil prioritere og tilrettelegge for studentboligbygging, understreker hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Veidekke kjøper Bergen-entreprenør

Nyheter / torsdag 18. august 2022

SBB solgte i Åsane

Nyheter / onsdag 17. august 2022

Flytter til Kokstaddalen 5-7

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Har planer om boliger og dagligvare i Fyllingsdalen

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Salget av Aibel-bygget ga gevinst på 350 millioner

Nyheter / mandag 15. august 2022

Bergenske Eiendomskreditt med rekordresultat

Nyheter / fredag 12. august 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no