Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UTE AV BOLIG: Eiendomskreditt er nå helt ute av boligmarkedet. Administrerende direktør i selskapet, Jan Kaare Hellevang, forteller at selskapet spisser seg mot næringseiendom og borettslag. (Foto: Eiendomskreditt)

Selger boliglånsportefølje –
spisser seg på næringseiendom

Kredittforetaket Eiendomskreditt har solgt sin portefølje av boliglån til Sparebanken Sogn og Fjordane.

Torgeir Hågøy

onsdag 20. juni 2018 6:34 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

– Salget skjer i henhold til vår strategi om å styrke satsingen på finansiering av næringseiendom og fellesgjeld til borettslag. Med salget av boliglånsporteføljen er vi helt ute av det private boliglånsmarkedet, sier administrerende direktør i Eiendomskreditt, Jan Kaare Hellevang.

Strategisk valg
Kredittforetaket meldte 4. mai i år at de vurderte salg av privatkundeporteføljen med boliglån. Tidligere denne måneden gjorde de alvor av vurderingene og inngikk en avtale med Sparebanken Sogn og Fjordane om salg av hele porteføljen. Banken er den åttende største sparebanken i Norge og en av eierne av Eiendomskreditt. Boliglånsporteføljen utgjør ca. 535 millioner kroner.
– Eiendomskreditt er et selskap i utvikling. For å utvikle oss videre har vi tatt noen strategiske valg, og ett av dem var altså å selge vår privatkundeportefølje innen boliglån, sier Hellevang.

Frigjør kapital og ressurser
Boliglån har vært et av foretakets virksomhetsområder siden kredittforetaket ble etablert i 1997. Noe av årsaken til at de nå ønsket seg ut av dette lånesegmentet skyldes blant annet at forvaltningen av porteføljen av lånene har vært relativt ressurskrevende. Dessuten har en mindre aktør som Eiendomskreditt få, om noen, fortrinn i dette sterkt konkurranseutsatte markedet.
– Salget frigjør både kapital og ressurser. En del av arbeidet knyttet til denne porteføljen var manuelt, og la beslag på relativt store ressurser internt. Vi ønsket derfor å prioritere det markedssegmentet vi kan best og som vi vurderer som mest attraktivt, nemlig lån til næringseiendom og fellesgjeld til borettslag, sier Hellevang.

Vokste betydelig
Eiendomskreditt hadde i 2017 en svært positiv utvikling. Samlede utlån utgjorde per 31.12.2017 cirka 4,3 milliarder kroner, noe som var opp fra 3,6 milliarder kroner i 2016. En lignende utvikling har man også sett når det gjelder selskapets resultatutvikling. Resultat før skatt i 2017 kom på 51 millioner kroner mot 42,2 millioner kroner i 2016. Eiendomskreditt har rating fra Standard & Poors Global Ratings og har sitt hovedkontor i Solheimsviken i Bergen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no