Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UTE AV BOLIG: Eiendomskreditt er nå helt ute av boligmarkedet. Administrerende direktør i selskapet, Jan Kaare Hellevang, forteller at selskapet spisser seg mot næringseiendom og borettslag. (Foto: Eiendomskreditt)

Selger boliglånsportefølje –
spisser seg på næringseiendom

Kredittforetaket Eiendomskreditt har solgt sin portefølje av boliglån til Sparebanken Sogn og Fjordane.

Torgeir Hågøy

onsdag 20. juni 2018 6:34 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32)

– Salget skjer i henhold til vår strategi om å styrke satsingen på finansiering av næringseiendom og fellesgjeld til borettslag. Med salget av boliglånsporteføljen er vi helt ute av det private boliglånsmarkedet, sier administrerende direktør i Eiendomskreditt, Jan Kaare Hellevang.

Strategisk valg
Kredittforetaket meldte 4. mai i år at de vurderte salg av privatkundeporteføljen med boliglån. Tidligere denne måneden gjorde de alvor av vurderingene og inngikk en avtale med Sparebanken Sogn og Fjordane om salg av hele porteføljen. Banken er den åttende største sparebanken i Norge og en av eierne av Eiendomskreditt. Boliglånsporteføljen utgjør ca. 535 millioner kroner.
– Eiendomskreditt er et selskap i utvikling. For å utvikle oss videre har vi tatt noen strategiske valg, og ett av dem var altså å selge vår privatkundeportefølje innen boliglån, sier Hellevang.

Frigjør kapital og ressurser
Boliglån har vært et av foretakets virksomhetsområder siden kredittforetaket ble etablert i 1997. Noe av årsaken til at de nå ønsket seg ut av dette lånesegmentet skyldes blant annet at forvaltningen av porteføljen av lånene har vært relativt ressurskrevende. Dessuten har en mindre aktør som Eiendomskreditt få, om noen, fortrinn i dette sterkt konkurranseutsatte markedet.
– Salget frigjør både kapital og ressurser. En del av arbeidet knyttet til denne porteføljen var manuelt, og la beslag på relativt store ressurser internt. Vi ønsket derfor å prioritere det markedssegmentet vi kan best og som vi vurderer som mest attraktivt, nemlig lån til næringseiendom og fellesgjeld til borettslag, sier Hellevang.

Vokste betydelig
Eiendomskreditt hadde i 2017 en svært positiv utvikling. Samlede utlån utgjorde per 31.12.2017 cirka 4,3 milliarder kroner, noe som var opp fra 3,6 milliarder kroner i 2016. En lignende utvikling har man også sett når det gjelder selskapets resultatutvikling. Resultat før skatt i 2017 kom på 51 millioner kroner mot 42,2 millioner kroner i 2016. Eiendomskreditt har rating fra Standard & Poors Global Ratings og har sitt hovedkontor i Solheimsviken i Bergen.

(Visited 503 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no