Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TILTAK: Adm. direktør Eirik Maurstad vil ha mer målrettet støtte til landets leietakere.

Eiendomsselskaper ber om avdragsfrihet

15 prosent av kundene til Eiendomskreditt har bedt om avdragsfrihet. Adm. direktør Eirik Maurstad vil ha målrettede tiltak for leietakere som sliter i koronakrisen.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 29. mars 2020 20:35 (Oppdatert 30. juni 2020 13:39 )

Fredag kom regjeringen med den seneste krisepakken som skal hjelpe bedrifter som sliter etter å ha fått barbert omsetningen som følge av korona, og i helgen har regjeringen forhandlet med opposisjonen. Adm. direktør i det Bergen-baserte kredittforetaket Eiendomskreditt Eirik Maurstad forteller at gårdeiere allerede merker problemene hos leietakerne. Han forteller at 15 prosent av deres kunder så langt har bedt om avdragsfriket på sine lån.

– Det er for tidlig å si hvor tungt våre kunder blir rammet, men vi tror at dette er et tall som vil øke på fremover. Samtidig har vi stress-testet porteføljen vår og konklusjonen er at den er robust. Mange av våre kunder har solide leietakere, noe som gir oss god sikkerhet, sier Maurstad.

Han påpeker likevel av mange nå står i en svært krevende situasjon. Blant annet har hoteller, restauranter og event-selskaper mistet svært mye av sine inntekter.

– For de som mister alt av inntekter, så å si over natten, sier det seg selv at situasjonen blir utfordrende. Det er nå unntakstilstand i norsk næringsliv, og det er en situasjon som vil kreve noe av oss alle sammen, både leietakere og huseiere. Alle må bidra for å få oss gjennom denne krisen, slik at vi er klar til å ta opp igjen aktiviteten når verden normaliserer seg, sier Maurstad.

Han oppfordrer myndighetene til å komme med mer målrettet støtte til landets leietakere.

– Det pågår nå et Svarteper-spill hvor noen trolig vil bli sittende igjen som de store taperne. Skal Norge komme tilbake til en normal-tilstand når alt dette er over, er det avgjørende at det ikke blir næringslivet og de mange leietakerne som blir taperne. Myndighetene må derfor på banen med tiltak som dekker leietakernes faste kostnader, slik vi har sett at de har gjort i Danmark og nå også gjør i Sverige, sier Maurstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no