Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Analytiker i DNB Næringsmegling, Magnus Havikbotn Jacobsen.

Alle vil kjøpe, men ingen vil selge

Mangel på gode kjøpsobjekter er en av de største frustrasjonene i bergensmarkedet om dagen. Det er kanskje ikke så rart når alle sier at de vil kjøpe og ingen ønsker å selge eiendom.

Torgeir Hågøy

onsdag 22. august 2018 11:20 (Oppdatert 1. november 2018 13:42)

I en fersk investorundersøkelse utført at DNB Næringsmegling kommer det frem at så å si alle ønsker å kjøpe eiendom. Kun én av de 17 spurte sier at de ønsker å være netto selgere.
– Flere av investorene påpeker at de ønsker å kjøpe seg opp, men at et marked med få objekter til salgs, gjør det krevende å finne de rette objektene, skriver analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen i rapporten.

I rapporten forteller DNB Næringsmegling at eiendomsaktørene generelt har positive markedsforventninger. Flertallet tror både på videre ledighetsnedgang, og at leieprisen vil fortsette oppover.
– Likevel utrykker investorene en frustrasjon over få tilgjengelige eiendommer på markedet, hvilket kan se ut til å fortsette. Få investorer utrykker konkrete planer om å selge næringseiendom det kommende året, skriver Jacobsen.

Også når det gjelder leieprisene forventer majoriteten videre vekst i markedsleienivåene for kontor i Bergen.
– Over 80 prosent av investorene vi har snakket med forventer at leieprisene vil øke i Bergen det kommende året, skriver Jacobsen.
Investorene ser imidlertid for seg en større differensiering i leienivåene, og mange mener det er toppsegmentet som skal stige mest fremover.
– Det har blitt en større aksept for å betale mer for de dyreste lokalene, hvilket øker presset på topplokalene i Bergen, som flere mener det er alt for få av. Den store etterspørselen etter nye høystandardlokaler, vil i takt med at tilbys for lite i dette segmentet gjøre dette til en av leieprisvinnerne fremover, skriver Jacobsen.

Flertallet av investorene venter også at det er sentrum som vil ha den sterkeste leieprisveksten i tiden fremover.
– Dette er blant områdene med lavest kontorledighet, og i takt med forventninger om økt etterspørsel, utrykker flere at sentrum blir det største pressområdet, skriver Jacobsen.

(Visited 807 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no