Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LANGSIKTIG PROSJEKT: Laura Ve, programleder for utviklingsarbeidet på Dokken, ser for seg 30 års transformasjon av området. Foto: Oslo Metropolitan Area

– Århundrets mulighet for Bergen

Dokkens programleder er ikke i tvil om hvor viktig utviklingen av Dokken blir for Bergen. Transformasjonen og utviklingen vil ta hele 30 år.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 14. september 2020 8:21 (Oppdatert 25. februar 2021 15:44 )

Der var under byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena at programleder for utviklingsprogrammet på Dokken i Bergen, Laura Ve, fortalte om arbeidet med Dokken Den gamle godshavnen skal bli en ny fremtidsrettet bydel, og det jobbes nå på spreng med å programmere innholdet til bydelen.

– Vinteren 2018 ble det bestemt at godshavna skal ut av byen, og da frigjøres det 200 dekar. Der representerer århundrets mulighet for Bergen. Dokken er sentrumsnært og nær sjøen og kan bli et fantastisk nabolag, sier Ve

Regjeringen har bestemt at Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet skal etablere seg på Dokken, og Ve mener havbruksnæringen er svært viktig for Dokken og Bergen.

– Samlokalisering av de viktige havbruksinstitusjonene blir en motor i den tidlige utviklingen av Dokken. Vi er nå i den tidlige fasen, som handler om visjon og de strategiske målene. Den går fra 2019 til 2021 og skal behandles politisk i 2021. Deretter kommer transformasjons- og utviklingsperioden, som vil ta 30 år, sier Ve.

I januar ble det utlyst et parallelloppdrag for Dokken og tre ulike team har jobbet med ulike løsninger for området. Asplan Viak leder det ene teamet, mens Åf Advansia og Tredje Natur leder de to andre teamene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Gamle Christian Michelsens Institutt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

Nå vil Coop også tilby dagligvarer på Midtun

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

BOB inn i omstridt prosjekt – åpner for omfattende medvirkning

Nyheter / tirsdag 11. mai 2021

Bonava måtte kjøpe villa – nå kan det bli leilighetshus

Nyheter / mandag 10. mai 2021

Den Nationale Scene flytter til Laksevåg

Nyheter / fredag 7. mai 2021

Transaksjon på 9 milliarder: Flere av eiendommene er i bergensregionen

Nyheter / torsdag 6. mai 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no