Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Folkets Hus er solgt. Prisforventningen var på mellom 180 og 200 millioner kroner, men hva det ble solgt for vil ikke kjøper ut med. (Foto: Eiendomsmegler 1 Næring)

Bergen Hotel Gruppen
har kjøpt Folkets Hus

BERGEN: Folkets Hus har fått nye eiere. De har ingen kortsiktige planer om å gjøre bygget om til hotell.

Torgeir Hågøy

onsdag 9. november 2016 16:45 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28 )

– Gjennom Scandic Hotel er vi allerede leietakere i bygget samtidig som vi eier nabobygget. Vi er derfor tilfreds med å få tilslaget på å kjøpe eiendommen, sier daglig leder i Bergen Hotel Gruppen, Erling Falch-Monsen.
Han påpeker at de ikke har noen tanker om å gjøre bygget om til hotell på kort sikt.  – Men det er klart at dersom hotellmarkedet skal utvikle seg på den samme positive måte som det har gjort de siste femten årene, så gir det å eie dette bygget oss noen fremtidige muligheter. Disse mulighetene ønsket vi å sikre oss, legger Falch-Monsen til.

LES OGSÅ: Folkets Hus legges ut for salg

Vil jobbe med leietakerne
Folkets hus har vært eid av Dagens eiere er 47 aksjonærer, hvor den største er Unionen fagforening som sitter med 21 prosent av aksjene, mens Fellesforbundets avdeling fem har hatt 18 prosent av aksjene. Salget har vakt harme blant aksjonærene og det var ikke alle som ønsket å selge. Men nå er altså det 7800 kvadratmeter bygget solgt og den nye eieren er altså innstilt på å ha et godt samarbeid med tidligere eiere som også er leietakere i bygget.
– Vi kommer til å jobbe med de leietakerne som er i bygget for å få på plass lange og gode leieavtaler, sier Falch-Monsen.
Hva de måtte ut med for bygget vil ikke den nye eieren ut med. Da bygget ble lagt ut for salg var imidlertid prisforventningen på mellom 180 og 200 millioner kroner.
– Vi betalte det vi anså som en fair markedspris, samtidig som vi ser at det ligger noen muligheter for oss i å optimalisere bygget. Ut over det ønsker vi ikke å kommentere prisen, sier Falch-Monsen.

LES OGSÅ: Tryg vil selge eiendommer for flere milliarder kroner

Skal bli større
Bergen Hotel Gruppen er etterhvert blitt en betydelig eiendomsaktør i Bergen sentrum. De eier fra før blant annet Håkonsgaten 2 – 7, Neptun-kvartalet, samt Strandgaten 1. Totalt er porteføljen i ferd med å nærme seg 100.000 kvadratmeter.
– Vi har som strategi at vi skal kjøpe kvalitetseiendommer med et lite utviklingspotensial sentralt i Bergen. Det betyr at vi har ambisjoner om å vokse videre. Ambisjonen er å være en sentral aktør i Bergensmarkedet, sier Falch-Monsen.
Han forteller at de for øyeblikket derfor ser og regner på flere mulige kjøpsmuligheter i Bergen.
– Vi ser på alle gode muligheter, men hva vi for øyeblikket vurderer kan jeg ikke si noe om, sier Falch-Monsen.

LES OGSÅ: Mangler tid og penger – selger utviklingseiendom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no