Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VOKSER: Meglerkjeden Marton vokser og leter nå etter nye medarbeidere flere steder i Norge. (Foto: Marton)

Billigmegler vokser og  jakter nye medarbeidere

I mai etablerte billigmegleren Marton seg i Bergen. Nå har de åpnet kontor i både Oslo og Stavanger og jakter flere nye medarbeidere.

Torgeir Hågøy

torsdag 7. september 2017 15:32 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– Vi opplever en enorm vekst og trenger derfor flere nye medarbeidere, sier daglig leder i selskapet, Truls-Petter Bergh.
Billigmegleren Marton etablerte seg i Bergen i mai i år. Så langt har de ansatt ni meglere i Bergen, én i Oslo/Akershus og én i Stavanger.
– Nå ser vi etter meglere også i resten av landet. På sikt skal vi ha mange ansatte, men i løpet av året er ambisjonen rundt ti nye meglere, sier Bergh.

Fast pris
Så langt har de ifølge Bergh solgt 25 boliger, har 45 ute for salg, samt 35 nye boliger på vei inn. Det spesielle med Martons konsept er at de har en fast pris på 25.000 kroner for salg av hver bolig. For å holde prisene nede er det slik at boligselgerne holder visningene selv.
– Dette er ikke bare noe som gjør at vi bruker mindre tid, det er også forskning som viser at dette faktisk kan være med på å løfte prisen. I Nederland, hvor dette har vært en vanlig måte å selge boliger på i over 20 år, så viser det seg at de boligene hvor eier selv holder visning oppnår en høyere pris. Faktisk er prisen 2,7 prosent høyere. Årsaken tror vi er at eieren av boligen kjenner boligen bedre, og derfor kan svare bedre på spørsmål fra en mulig kjøper. Samtidig er det nok også slik at selger har større tillit enn megler, sier Bergh.

Automatiserte prosesser
Han forteller at årsaken til at de kan holde så lave priser, og etterhvert også tjene penger på det, har å gjøre med at de har automatisert mange av back office-funksjonene, noe som gjør at de bruker lite tid på det arbeidet som ikke skaper verdi for kundene.
– Vi kommer ikke til å tjene penger i år og heller ikke neste år, men etterhvert vil vi sitte igjen med mellom 4000 til 5000 kroner per salg, sier Bergh.
Han forteller at ideen om å etablere en slik billigmegler kom fra 2008, da han jobbet i Knowit. Han var da med på et prosjekt for en kunde hvor de automatiserte handel av biler.
– Vi kom da på ideen om at dette måtte jo være mulig å gjøre også innen for boligsalg. Derfor har vi automatisert det som ligger på baksiden av boligsalget, altså back office, mens det som handler om å oppnå best mulig pris for våre kunder bruker vi nok minst like mye tid på som en mer tradisjonell megler, sier Bergh.

Ingen provisjon
For de som tenker at Marton kan være en interessant megler å jobbe for, så kan det være greit å vite at alle ansatte har fastlønn, uten provisjon.
– Våre meglere har derfor normale kontorlønninger. Hva disse lønningene ligger på ønsker jeg ikke å si så mye om, men våre meglere får nok ikke millionlønninger, sier Bergh.
Dermed vil det også bli vanskelig å rekruttere de meglerne som har lykkes og som allerede har en god provisjonslønn.
– Det er også svært mange meglere som ikke lykkes. I flere av de eksisterende meglerhusene er det hard kamp om kundene og mye spisse albuer. Hos oss jobber man i team for å oppnå best mulig pris for kunden. Det er en tilnærming vi liker, og derfor er vi heller ikke opptatt av å rekruttere de meglerne med de høyeste lønningene og de spisseste albuene. Vi er for eksempel veldig fornøyd med nyutdannede, sier Bergh.
Det er de største byene som i første omgang er interessant for Morton.
– Men dette er også personavhengig. Får vi fatt i de rette menneskene så er det viktigere enn hvor de er, sier Bergh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Entra satser i Bergen – kjøper nabotomten til MCB

Nyheter / lørdag 23. juni 2018

Advokatfirmaer slår seg sammen – satser på eiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Norgesgruppen i gang med renoveringen på Midtun

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Selger boliglånsportefølje – spisser seg på næringseiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Starter renoveringen av sanatoriet i september

Nyheter / tirsdag 19. juni 2018

Ny coworking-aktør med ambisjoner

Nyheter / onsdag 13. juni 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no