Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

100.000 KVM NÆRING: Planen vil kunne gi rom for opp mot 4.000 boenheter og rundt 100.000 kvadratmeter næringsareal. Illustrasjon: Opus

BOB kjøper 50 prosent av gigantprosjekt

Sammen med Liegruppen har BOB ambisjoner om å bygge opp mot 4.000 nye boliger i Øygarden.

Tore Årdal

tirsdag 14. juni 2022 14:39 (Oppdatert 4. juli 2022 0:36 )

Øygarden kommune har store ambisjoner for utviklingen av Sotra Kystby. Kommunen er nå i sluttfasen med områdeplanen for Bildetangen som ligger på Bildøy, et steinkast fra Sartor senter.

I kommunens plan er området Bildetangen satt av til sentrumsformål. Planen vil kunne gi rom for opp mot 4.000 boenheter og rundt 100.000 kvadratmeter næringsareal. Der vil det med tiden utvikles et nytt bysentrum som blir en del av Sotra Kystby.

Prosjekt Kystby AS eier rettighetene til områder på nordre Bildøy, og samarbeider tett med kommunen om områdeplanen for Bildetangen. BOB Eiendomsutvikling AS kjøper nå 50 prosent av aksjene i Prosjekt Kystby. Førstnevnte er et datterselskap av BOB BBL, og har ansvaret for å utvikle boligbyggelagets nye boligprosjekter.

– Liegruppen er glad for å ha fått på plass en samarbeidspartner som vi virkelig mener kan bidra med kompetanse, men også gode verdier. Vi opplever BOB som en langsiktig og seriøs aktør som er opptatt av å ta samfunnsansvar, og som har sterkt fokus på bærekraft i sine prosjekter, sier Roy-Eddy Lie, eiendomssjef i Liegruppen.

Boligbyggelaget ser frem til være med å sluttføre områdeplanen sammen med planadministrasjonen i Øygarden kommune.

– Bildetangen er et godt eksempel på langsiktig areal- og transportplanlegging av Øygarden kommune. Her tilrettelegges det for tett og kompakt utbygging i sentrale områder, med nær avstand til eksisterende handels- og fritidstilbud, sier Lars C. Pedersen, direktør i BOB Eiendomsutvikling.

– Sjøen er kulturhistorisk viktig for strilene, og det er vesentlig å knytte et fremtidig bysentrum i Øygarden til sjøen. Det er en kvalitet vi mangler i dagens regionsenter. Bildetangen vil med sine dypvannsbrygger og marina bidra til at sjøen finner veien helt frem til det nye bysenteret, forteller Lie.

I kommunens plan legges det til rette for at Prosjekt Kystby AS kan bygge opp mot 4.000 boenheter på Bildetangen. Dette vil potensielt ha store positive konsekvenser for boligmarkedet i regionen.

– Boligmarkedet er under press, og vi ser at prisene fortsette å stige i Bergensområdet. Når Sotrasambandet står ferdig, vil det gi en helt annen mobilitet i regionen. Det vil for eksempel bli enklere for folk å bo i Øygarden og jobbe i Bergen, sier Pedersen.

– Utbyggingen som Øygarden kommune legger til rette for på Bildetangen, vil bidra til å ta av noe av trykket i boligmarkedet, slik at flere får muligheten til å eie sin egen bolig. Det er svært viktig for oss i BOB å bidra til dette, påpeker Pedersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no