Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KJØPER MER: Bonava har kjøpt enda mer tomteland i dette området og kan nå bygge 650 leiligheter på Minde. (Foto: Torgeir Hågøy)

Bonava med kjempekjøp i Bergen

Bonava har markert seg som en av de største kjøperne av tomteland i Bergen de siste årene. Nå har de gjort nok et større kjøp.

Torgeir Hågøy

onsdag 4. juli 2018 16:21 (Oppdatert 17. oktober 2018 9:44)

I september i fjor kjøpte Bonava Bergensmeieriet på Minde, hvor de planlegger 300 nye boliger. Nå har de også kjøpt nabotomten på 13.000 kvadratmeter, hvor det er et potensial på cirka 350 nye boliger. Dette betyr at Bonava ser for seg å utvikle en helt ny bydel med opp mot 2000 innbyggere på Mindemyren. Det er FAV Gruppen som selger tomten.

– Kjøpet er en del av vår strategi om å vokse i Bergen, og med kjøpet av FAV-tomten har vi lagt 1.300 boliger i porteføljen de siste 18 månedene, sier administrerende direktør i Bonava Norge og Danmark, Torben Modvig.
– Minde har en rekke kvaliteter i form av god infrastruktur, innkjøpsmuligheter, gode skoler og barnehager, og så er det tett på sentrum og en rekke arbeidsplasser. Dette er alle viktige forutsetninger for å skape et attraktivt nabolag – som er Bonavas overordnede visjon, legger han til.

Bonava planlegger et stort sammenhengende område, med gode innkjøpsmuligheter og to bybanestopp innen gangavstand. Administrerende direktør i FAV Gruppen, Haakon Jard Veidung, har følgende tanker bak salget.
– Det var viktig for oss å finne en boligutbygger som delte vår og Bergen kommunes fremsyn for området. Mindebyen er et av de mest ambisiøse byutviklingsgrepene i Bergen, og Bonava sin krystallklare visjon med fokus på trivsel og glede i nabolagene gjør oss trygg på at deres konsept vil skape gode rom for mennesker og få flere positive ringvirkninger for byen, sier Veidung i en pressemelding.

Bonava har gitt rundt 250 millioner kroner for tomten. Selskapet står også bak prosjekter som LonaParken i Åsane, Skjoldhagen på Fana og Gartnerlien i Sandsli.

DNB Næringsmegling har vært megler på transaksjonen.

(Visited 1 435 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

Nyheter / fredag 16. november 2018

Vil bygge 48 leiligheter i Fana

Nyheter / torsdag 15. november 2018

Storprosjekt på Kokstad

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Kygo med planer for Bergens dyreste bolig

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Solgte sjøeiendom ved byfjorden

Nyheter / tirsdag 13. november 2018

Nå tar det av i Bergen

Nyheter / mandag 12. november 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no