Burgere og sushi løfter nabolaget
- Det er dette det handler om; skape liv og bidra til at beboerne får en lokal kvalitetsrestaurant i underetasjen, sier restauratøren.
Thomas Madsen driver restauranten Matgal og er blant dem som er sikker på at livet blir bedre med en sushi og en burger. Det samme sier Bonava som vil inkludere næringslokaler i sine nye boligprosjekter, ifølge egne nettsider.
I et av selskapets nyeste prosjekter, Skjoldhagen litt sør for Bergen sentrum, er det åpnet en lokal restaurant.
– Det er dette det handler om; skape liv og bidra til at beboerne i Skjoldhagen får en lokal kvalitetsrestaurant med alkoholservering i underetasjen. Allerede første kveld kom mange av beboerne fra Skjoldhagen som var sultne. Vi ønsker å bli en naturlig del av nabolaget; en nabolagsrestaurant, om du vil, påpeker Madsen.
På Bonavas seneste prosjekter er det blitt vanlig å slippe næringslivet til i sokkeletasjen. I Skjoldhagen har EGD Property kjøpt det 400 kvadratmeter store næringslokalet på grunnplanet, og leier dette ut til flere firmaer. Inkludert restauranten. Inspirasjonen hentet de fra Grünerløkka i Oslo og på denne måten skaper man et mer livlig og pulserende nabolag som kommer beboerne og naboene til gode.
– Jeg bare digger at Bonava og EGD legger vekt på å skape et godt tilbud til både vi som driver næring og våre kunder. Nabolaget blir uten tvil bedre får flere tilbud. Ved siden av meg er det åpnet klesbutikk, eiendomsmegler og fysikalsk behandler, det er blitt en fin miks, sier Thomas Madsen.