Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORT POTENSIAL: En mulighetsanalyse utført av Asplan Viak viser et utbyggingspotensial på ca. 45.000 kvadratmeter, hvorav 5.500 kvadratmeter er næring. Illustrasjon: MAD

Det kan bli 400 boliger på Laksevågneset

– Det er en fantastisk beliggenhet for både bolig og næring, sier administrerende direktør Thomas Dahle i NCC Property Development.

Tore Årdal

tirsdag 10. november 2020 22:31 (Oppdatert 28. november 2020 12:37 )

NCC Industry AS har eid den 16,5 dekar store industritomten ytterst på Laksevågneset siden 2011. Nå gjør søsterselskapet NCC Property Development en pre-studie av tomten, slik at verdiene bedre kan synliggjøres overfor mulige kjøpere.

Laksevågneset inngår i området som i forslag til ny KPA (kommuneplanens arealdel) er vist som sone for byfortetting. En mulighetsanalyse utført av Asplan Viak viser et utbyggingspotensial på 45.000 kvadratmeter. Dette er konkretisert med ca. 400 boliger og 5.500 kvadratmeter næring.

– Tomten har en fantastisk beliggenhet. Vi jobber med områdeplanen, og teller nå på knappene om vi skal utvikle selv eller selge helt eller delvis, sier administrerende direktør Thomas Dahle i NCC Property Development.

Grunnet signaler om byfortetting fra Bergen kommune ligger alt til rette for at NCC kan flytte industrivirksomheten bort fra Laksevågneset, slik at området kan transformeres.

– NCC har vært tydelige på at de har høye ambisjoner knyttet til bærekraft. De ønsker oppnåelse innen både sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft. De ønsker å tilrettelegge for barnefamilier, eldre, studenter og andre, skriver Asplan Viak i forbindelse med mulighetsstudien.

– Denne studien er et innspill til hvordan vi kan gjøre det og samtidig svare ut Bergen kommunes ønske om tetthet og urbane strukturer.

Det rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaet har valgt å etablere en prosessuell utvikling av tidligfasestudiene, der både prosjekteringsarkitekter, energi og miljørådgivere, arkitekter, brannrådgivere landskapsarkitekter, lokalklimaeksperter, psykologer, biologer, kulturminneeksperter og mange flere har vært med.

Boligutvikling er ikke en del av strategien til NCC Property Development. Her bistår de altså søsterselskapet med kompetanse og ressurser i en tidlig fase.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Asplan Viak og MAD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Prisdryss i Bergen

Nyheter / søndag 29. november 2020

Bruker 415 mill på gammel skole

Nyheter / lørdag 28. november 2020

Blå Kors vil rive institusjon i Fjellsiden og bygge boliger for salg

Nyheter / fredag 27. november 2020

Denne eiendommen ga Sparebanken Vest en gevinst på 380 millioner

Nyheter / torsdag 26. november 2020

Disse Bergenseiendommene er nå i spill

Nyheter / onsdag 25. november 2020

Bergen huser 18 av Norges 200 største eiendomsselskaper

Nyheter / mandag 23. november 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no