Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORT POTENSIAL: En mulighetsanalyse utført av Asplan Viak viser et utbyggingspotensial på ca. 45.000 kvadratmeter, hvorav 5.500 kvadratmeter er næring. Illustrasjon: MAD

Det kan bli 400 boliger på Laksevågneset

– Det er en fantastisk beliggenhet for både bolig og næring, sier administrerende direktør Thomas Dahle i NCC Property Development.

Tore Årdal

tirsdag 10. november 2020 22:31 (Oppdatert 22. januar 2021 0:25 )

NCC Industry AS har eid den 16,5 dekar store industritomten ytterst på Laksevågneset siden 2011. Nå gjør søsterselskapet NCC Property Development en pre-studie av tomten, slik at verdiene bedre kan synliggjøres overfor mulige kjøpere.

Laksevågneset inngår i området som i forslag til ny KPA (kommuneplanens arealdel) er vist som sone for byfortetting. En mulighetsanalyse utført av Asplan Viak viser et utbyggingspotensial på 45.000 kvadratmeter. Dette er konkretisert med ca. 400 boliger og 5.500 kvadratmeter næring.

– Tomten har en fantastisk beliggenhet. Vi jobber med områdeplanen, og teller nå på knappene om vi skal utvikle selv eller selge helt eller delvis, sier administrerende direktør Thomas Dahle i NCC Property Development.

Grunnet signaler om byfortetting fra Bergen kommune ligger alt til rette for at NCC kan flytte industrivirksomheten bort fra Laksevågneset, slik at området kan transformeres.

– NCC har vært tydelige på at de har høye ambisjoner knyttet til bærekraft. De ønsker oppnåelse innen både sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft. De ønsker å tilrettelegge for barnefamilier, eldre, studenter og andre, skriver Asplan Viak i forbindelse med mulighetsstudien.

– Denne studien er et innspill til hvordan vi kan gjøre det og samtidig svare ut Bergen kommunes ønske om tetthet og urbane strukturer.

Det rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaet har valgt å etablere en prosessuell utvikling av tidligfasestudiene, der både prosjekteringsarkitekter, energi og miljørådgivere, arkitekter, brannrådgivere landskapsarkitekter, lokalklimaeksperter, psykologer, biologer, kulturminneeksperter og mange flere har vært med.

Boligutvikling er ikke en del av strategien til NCC Property Development. Her bistår de altså søsterselskapet med kompetanse og ressurser i en tidlig fase.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Asplan Viak og MAD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Gamle Christian Michelsens Institutt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

Nå vil Coop også tilby dagligvarer på Midtun

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

BOB inn i omstridt prosjekt – åpner for omfattende medvirkning

Nyheter / tirsdag 11. mai 2021

Bonava måtte kjøpe villa – nå kan det bli leilighetshus

Nyheter / mandag 10. mai 2021

Den Nationale Scene flytter til Laksevåg

Nyheter / fredag 7. mai 2021

Transaksjon på 9 milliarder: Flere av eiendommene er i bergensregionen

Nyheter / torsdag 6. mai 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no