Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STOR AKTØR: Erling Falch Monsens eiendomsselskap BHG Eiendom har bygd seg opp til å bli en stor aktør i Bergen. Foto: Eirik Brekke, Bergens Tidende

Fra hotelltrainee til 145 mill. i leieinntekter

Han startet som trainee på Hotel Norge og kjøpte sin første eiendom på 80-tallet med bare fem rom. Nå har Erling Falch Monsen med familie eiendommer som kan gi 145 millioner kroner i årlige leieinntekter.

Tore Årdal

torsdag 4. mars 2021 1:12 (Oppdatert 15. april 2021 11:26 )

Det er i den seneste utgaven av Estate Magasin at magasinet skriver om Erling Falch Monsens satsing på eiendom.

– Bransjen har endret seg mye siden jeg jobbet på Hotel Norge. På den tiden var det 3 som hadde brennevinsløyve i Bergen – nå er det over 300, sier Falch Monsen til Estate Magasin.

Han har blant annet jobbet i baren på det kjente hotellet. Men etter hvert ble det altså eiendom på fulltid. Han husker godt at han på begynnelsen av 1980-tallet betalte 2,3 millioner kroner for Håkonsgaten 2 i Bergen sentrum. Denne eiendommen bestod da av 64 boenheter (ett- og toroms leiligheter) samt forretninger på gateplan. Det samlede arealet var oppimot 6.000 kvadratmeter.

I dag har BHG Eiendom en portefølje på ca. 130.000 kvadratmeter, mens årlige leieinntekter er på ca. 145 millioner kroner. Og det blir trolig mer etter hvert.

– Vi har en strategisk plan om å øke vår virksomhet innenfor eiendom, slik at vi kommer opp i 200 millioner kroner i leieinntekter innen 3-5 år, sier han.

Han gleder seg til vi nærmer oss normalitet igjen.

– Nå som vaksinene kommer, og det anbefales Norgesferie, er det grunn til å tro at det blir en bra sommer for hotellbransjen. Og så blir det nok utfordringer til høsten igjen, men i 2022 er forhåpentligvis utlendingene på plass igjen. Men man vet jo aldri, understreker han.

BHG Eiendom eier også halvparten av Dr. Holms Hotel på Geilo. Den andre halvparten eies av Frydenbø Eiendom AS.

– Hva tenker du om kontormarkedet i Bergen sentrum fremover?

– Det blir spennende å se hva pandemien gjør med arealbehovet, nå som mange er blitt vant med å ha hjemmekontor. Folk vil fremdeles ha et behov for å møtes, men det kan bli en justering på arealbehovet.

– Sentrum vil alltid være attraktivt, og regionen trenger jo et sentrum. Og så er det opp til politikerne å legge til rette for et levende sentrum. Mye av grunnlaget for verdiene for gårdeierne er jo førsteetasjene, svarer Falch Monsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no