Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BÆREKRAFTIG ØKONOMI: – I tillegg til å ta vare på historien, greier vi å få en bærekraftig økonomi i disse prosjektene, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property.

Hansastaden Eiendom har overtatt Vestre Torggaten 18

Selskapet fortsetter å tilbakeføre gamle bergensbygg tett opp mot det originale uttrykket.

Tore Årdal

torsdag 7. oktober 2021 0:20 (Oppdatert 26. oktober 2021 23:07 )

EGD Property og A.O. Grevstad Eiendom har inngått et samarbeid, der hovedmålet er å utvikle og modernisere velkjente bergensbygg. Oppskriften er å kombinere næringsbygg med nye boliger. Deres felles selskap, Hansastaden Eiendom AS (eid 50/50), vil i løpet av 2021 forvalte en bygningsmasse verdt 450 millioner kroner.

– Vi liker å ta vare på gamle bergensbygg, og tilbakeføre dem til slik de så ut tidligere. Vi utfører dette arbeidet i tett dialog med Byantikvaren og fagmiljøer, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property.

Flere eiendommer i A.O. Grevstad Eiendom er overført til Hansastaden Eiendom, og sist ut er Vestre Torggaten 18.

– Vi har sett i historiske bøker at eiendommen opprinnelig hadde balkonger mot Nygårdsgaten. Senere er disse blitt murt igjen, men dette ønsker vi nå å rette opp. I tillegg jobbet vi tett med Byantikvaren med nye farger på gården. Fargevalgene skal fremheve ornamentene på bygården, forteller Müller.

Et annet eksempel er Håkonsgaten 24, som Hansastaden Eiendom kjøpte av Safari Catering AS. Der skal hele fasaden males, samtidig som lysskilt skal fjernes. Leietakerne skal i stedet få henge opp flagg, slik som det var i gamle dager.

– Dette er en veldig givende del av det å drive med eiendomsutvikling. I tillegg til å ta vare på historien, greier vi å få en bærekraftig økonomi i disse prosjektene. Vi har ambisjoner å kjøpe enda flere slike bergenseiendommer, sier Müller.

Hansastaden Eiendom eier også Kanalveien 5 – et gult murbygg med et karakteristisk tårn som ligger rett ved Fjøsangerveien. Bygningsmassen ble oppført i 1916, og huset opprinnelig Fagerheims Not- og Garnfabrikk. Bygget har i dag et areal på 6.000 kvadratmeter. Planen er å tilføre en ny kombinert nærings- og boligenhet på tomten, konkretisert som 4.000 kvadratmeter næring og potensielt 50-75 leiligheter.

I Vestre Torggate 11, hvor lokalavisen BA har flyttet inn, har Hansastaden Eiendom gjenskapt bygget til fordums prakt. De gamle smijernsbalkongene ble reetablert, gammel utsmykning og spiret tilbakeført, samtidig som at bygget fikk nye farger. Alle endringene er basert på bilder som de fant i Byarkivet fra husets opprinnelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Helse Bergen dømt til å betale millionerstatning til entreprenør

Nyheter / onsdag 27. oktober 2021

Proptech Bergen dobler utleiearealet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Har kuttet i boligprosjekt på Nøstet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Rigger seg for vekst – samles i Førde

Nyheter / mandag 25. oktober 2021

– Dokken blir en gave til byen

Nyheter / fredag 22. oktober 2021

Uenighet om honorar ender i rettssalen

Nyheter / torsdag 21. oktober 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no