Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FRIE FASADER: De frie fasadene sikrer utsikt og lystilførsel til større deler av hver enkelt boligenhet. Ill: Tysseland arkitektur

Her kommer nesten 100 boliger

VENO AS skal bygge lave blokker med leiligheter i varierte størrelser med gangveiforbindelse ned til Arna stasjon.

Tore Årdal

søndag 17. mars 2019 22:50 (Oppdatert 19. juni 2019 21:53 )

Bystyret har vedtatt reguleringsplan for to nye boligfelt på Oksla i Arna. Planen legger til rette for oppunder 100 nye boenheter. Bystyret legger vekt på at størrelsene på leilighetene varieres, samt at det sikres en god gangveiforbindelse ned til Arna stasjon.

Bystyret fulgte dermed Byrådets innstilling, hvor det fremgikk at en justering av den foreslåtte bebyggelsen til lavere blokker «vil bidra til å skape en arkitektonisk helhet i området, med punkthus som gir luft og sikt mot landskapet».

Byrådet anbefalte derfor en bygningstypologi med blokker som er redusert med én etasje. Den samlete reduksjonen med én etasje på hver av blokkene gir en reduksjon på inntil 16 boenheter, fra de foreslåtte 105 boenhetene i planforslaget.

Byrådet anbefalte også at det ble tatt inn en bestemmelse som sikrer varierte boligstørrelser og inkluderer familieleiligheter. Dette innebærer krav om at minimum 20 prosent av leilighetene blir over 80 kvadratmeter, og maks 20 prosent under 50 kvadratmeter.

– Boligblokkene er tiltenkt en estetikk som gir mulighet til å plassere dem godt i terrenget. Byggene er tenkt som punkthus slik at en oppnår flere frie fasader rundt bygget. De frie fasadene sikrer utsikt og lystilførsel til større deler av hver enkelt boligenhet, skriver Ard arealplan i planforslaget.

Det er VENO AS som står bak planen for boligfeltene.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skal utforme Torget og Bryggen

Nyheter / søndag 7. juli 2019

Fikk nei til næringsbygg

Nyheter / onsdag 3. juli 2019

DNB kjøper Torgallmenningen 6

Nyheter / mandag 1. juli 2019

Bygger Moxy-hotell for Rieber

Nyheter / fredag 28. juni 2019

Her kommer 16 boliger

Nyheter / torsdag 27. juni 2019

Kan utbyggere pålegges å bekoste bybaneutbygging i Bergen?

Nyheter / onsdag 26. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no