Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ULIK KARAKTER: Utbyggingsområdene er delt inn i fire typer nabolag med ulik karakter. Ill: AsplanViak

Her skal det komme 800 nye boliger

En mulighetsstudie for Nore Neset viser fire typer nabolag med både tomannsboliger, rekkehus og lavblokker.

Tore Årdal

mandag 26. august 2019 23:15 (Oppdatert 17. september 2019 0:53 )

Nore Neset er definert som ett av fem nærsenter i Os kommune. I en stedsanalyse og mulighetsstudie for Nore Neset, som Asplan Viak har utarbeidet på oppdrag av Os kommune, påpekes det at dette området kommer til å få flere innbyggere.

– Os kommune har hatt en kraftig folkevekst de siste årene, og man kan forvente at veksten vil fortsette. Kommunen forbereder en dobling av innbyggertallet fra 20 000 til 40 000 i 2040. I rullering av arealdelen legger kommunen til rette for en gjennomsnittlig vekst på 3 prosent frem mot 2040. Veksten skal tas i kommunesenteret Osøyro og i de fem nærsentrene, skriver Asplan Viak.

Nore Neset har i dag ca. 2 800 innbyggere, og er allerede i dag et relativt tydelig senter og sterkt lokalmiljø. Stedet har boliger, barne- og ungdomsskole, dagligvarebutikk, gartneri, bakeri og annen service- og næringsvirksomhet samt kirke.

– En ser for seg at Nore Nest skal få 1900 nye innbyggere innen 2040 som tilsvarer et behov på ca. 810 nye boliger, skriver Asplan Viak.

I rapporten beskriver det rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaet også konsept for nabolag, som hovedsakelig er organiserte i tun eller kvartal. Nabolagene har et nabolaghus som er et felleshus. Tunene er igjen koplet på den sentrale øst-vest aksen for myke trafikanter.

– Utbyggingsområdene er delt inn i fire typer nabolag med ulik karakter. Nabolag med tomannsboliger og rekkehus lengts i vest, deretter øker tettheten med flere rekkehus og lavblokker i selve nærsenteret. Slik gir de ulike nabolagene et variert boligtilbud; til barnefamilier, for enslige, for eldre, fraskilte og enker/enkemenn, skriver, Asplan Viak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kuttet prisen på Kokstad

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her vil Bara Eiendom bygge leiligheter

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her kommer hundrevis av nye boliger

Nyheter / mandag 16. september 2019

Stort behov for studentboliger i Bergen

Nyheter / fredag 13. september 2019

– Et foregangsprosjekt langs Bergens bratte randsoner

Nyheter / onsdag 11. september 2019

Selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 10. september 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no