Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NYETABLERT: Lars Erik Lien, Erik Hoffmann-Dahl, Christian Hausvik, Anders Skage Thinn og Håvard Hestenes Lothe har etablert advokatfirmaet HLT. (Foto: HLT Advokatfirma)

Hoppet av fra toppfirma for
å etablere jussens Norwegian

BERGEN: Fem advokater med bakgrunn fra det velrennomerte advokatfirmaet Wikborg Rein har etablert det som kanskje kan være forretningsjussens svar på lavprisselskapet Norwegian.

Torgeir Hågøy

fredag 26. august 2016 5:00 (Oppdatert 28. februar 2018 10:14 )

– Vi så en posisjon i markedet som var ledig og den ønsket vi å ta, sier partner i det nyetablerte advokatfirmaet HLT, Anders Skage Thinn. 
Selskapet ble etablert i april, men på grunn av ulike oppsigelsesperioder var ikke alle på plass før første juli. Alle har bakgrunn fra advokatfirmaet Wikborg Rein hvor de har jobbet sammen i en årrekke.
– Årsaken til at vi valgte å slutte og begynne for oss selv handler nok også litt om eventyrlyst, sier partner, Christian Hausvik, som påpeker at det ikke ligger noen form for misnøye eller uenighet bak at de valgte å slutte.
– Vi har fortsatt et svært godt forhold til vår tidligere arbeidsgiver, sier Hausvik.

LES OGSÅ: Selger seg ut og skiller lag med SPV

Kostnadseffektivt rigget
Den ledige posisjonen som de så i markedet var et kostnadseffektivt rigget forretningsadvokatfirma, med fokus på kvalitet og rask responstid.
– Vi har foreløpig ingen sekretærer og ingen administrativt ansatte. Vårt fokus er å kunne levere god juridisk bistand til lavere priser. I tider hvor det er økt fokus på kostnader, erfarer vi allerede at dette er noe som er interessant for mange, sier Christian Hausvik.
Alle de fem ansatte i selskapet er partnere og har full likedeling mellom seg. Det betyr at ingen av dem er tjent med å holde klienter for seg selv.
– Den av oss som er best kvalifisert vil derfor til enhver tid bli satt på det aktuelle oppdrag, noe som betyr at våre klienter vil få best mulig oppfølging, sier Thinn.
Thinn forteller at deres priser ligger i et prisleie som er markant lavere enn de største advokatfirmaene.
– Hos oss skal man få samme kvalitet som i de store firmaene, men til en billigere penge, sier han.

LES OGSÅ: Sa opp trygg og god jobb for å begynne for seg selv

Bedre enn forventet
Selskapet ble altså etablert i april og de har allerede mye å gjøre.
– Det er jo ingen garantier for at en slik oppstart skal gå greit, og vi trodde kanskje at det kom til å bli en litt myk start. Men det har gått over all forventning, og vi har hatt mye å gjøre fra dag én, sier Erik Hoffmann-Dahl.
– Det har tradisjonelt vært slik at de store selskapene også har brukt de store forretningsadvokatfirmaene, men det kan virke som dette er i endring. Vi har blitt kontaktet av flere store selskaper som ønsker å bruke våre tjenester. Det betyr ikke nødvendigvis at de kutter ut de store advokatfirmaene, men mange ser seg uansett tjent med å ha parallell kontakt også med et mindre forretningsadvokatfirma, sier Lars Erik Lien.
– Vi er egentlig litt overrasket over hvor raskt store selskaper har tatt kontakt med oss, sier Hoffmann-Dahl.

LES OGSÅ: Nykommerne markerer seg i transaksjonsmarkedet

Spesialisert innen eiendom
Firmaet er et rendyrket forretningsadvokatfirma, og et av hovedsatsingsområdene er eiendom.
– Flere av oss har primært jobbet med eiendom tidligere, og dette er derfor et av de områdene vi fokuserer mye på. Vi kan bistå med alt fra kjøp av tomt, planprosess og entreprise til utleie eller salg, sier Håvard Hestenes Lothe.
De har klare ambisjoner på sikt.
– Målet er å opprettholde et solid fagmiljø og levere kvalitet til en pris som både klienten og HLT er fornøyde med, sier Lothe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Byggherrene må ta større ansvar i anbudsprosessene

Nyheter / torsdag 2. april 2020

Ny landskapsarkitekt i Bergen

Nyheter / onsdag 1. april 2020

Store planer for Dokken

Nyheter / tirsdag 31. mars 2020

Eiendomsselskaper ber om avdragsfrihet

Nyheter / søndag 29. mars 2020

Mindemyren kan bli et nytt sentrum

Nyheter / torsdag 26. mars 2020

Selger historisk eiendom i Skuteviken

Nyheter / tirsdag 24. mars 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no