Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VIKTIG AVTALE: Leieavtalen skal styrke Høyskolen Kristianias stilling i Bergen.

Hemfosa med kupp i Bergen

Høyskolen Kristiania skal leie 7000 kvadratmeter i Hansagården i Bergen i 12 år fremover, og har dermed utvidet sitt leieforhold.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 20. januar 2020 21:59 (Oppdatert 26. februar 2020 22:38 )

Det er Hemfosa Samfunnsbygg som er gårdeier og som gjennomførte den offisielle signeringen med Høyskolen Kristiania torsdag sist uke. Leieavtalen på 7000 kvadratmeter løper i 12 år. Hansagården har adressen Kalfarveien 72A.

– Vi har lenge hatt et godt og nært samarbeid med Høyskolen Kristiania i Bergen, og er meget fornøyd med at de ønsker å utvide og forlenge sitt leieforhold med Hemfosa i Bergen. Vi ser nå frem til å tilrettelegge for videreutvikling av et moderne høyskolemiljø i den historisk viktige eiendommen etter Hansa Bryggerier i Kalfaret, uttaler Lars-Kjetil Holdhus, eiendomssjef i Hemfosa Samfunnsbygg AS.

Økonomi og finansdirektør ved Høyskolen Kristiania, Pål Nakken og Campusdirektør ved Høyskolen Kristiania i Bergen, Aleksander Sivertsen er fornøyd med den nye avtalen. Nå ser de frem til å flytte inn i de nye lokalene.

– Det har vært en grundig og god prosess både internt i Høyskolen Kristiania og opp mot Hemfosa som er gårdeier. Vi har hatt flere møter både i Oslo og Bergen, og har ved flere anledninger vært i de nye lokalene som er planlagt ferdigstilt frem mot studiestart i august. Det vil bli et betydelig løft for vår campus i Bergen både for studenter og ansatte, og med arealutvidelsen ligger alt til rette for videreutvikling for oss på Vestlandet. Gjennom flere runder med forhandlinger har vi fått til de nødvendige tilpasninger av byggene, og det er grunn til å være godt fornøyd, sier Nakken.

– Høyskolen Kristiania ser frem til å videreutvikle Campus Bergen sammen med Hemfosa. Vi vokser raskt på Vestlandet og har store vekstambisjoner i årene fremover. Hemfosa er en god samarbeidspartner og vi ser frem til fortsatt godt samarbeid i årene fremover, sier Sivertsen.

Adm. direktør Henrik Melder i Hemfosa Samfunnsbygg sier at Høyskolen Kristiania er en viktig leietaker for eiendomsselskapet som har spesialisert seg på samfunnsbygg.

– Vi har per i dag 3 høyskoler i Norge, foruten Høyskolen Kristiania i Bergen, har vi Oslo MET på Kjeller og Høyskolen i Østfold i Fredrikstad. Skoler er en viktig del av Hemfosas samfunnsoppdrag, der vi skal legge til rette for og skape gode eiendommer for våre viktigste samfunnsinstitusjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Hotel Ullensvang

Nyheter / torsdag 27. februar 2020

Bygger for 60 millioner på Askøy

Nyheter / onsdag 26. februar 2020

Vil fortsette å øke utlånene

Nyheter / mandag 24. februar 2020

160 møtte på samling for de unge

Nyheter / søndag 23. februar 2020

NHH med storrenovering

Nyheter / torsdag 20. februar 2020

Vil fylle byen med trær

Nyheter / onsdag 19. februar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no