Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SKILLES: Knut Herman Gjøvaag i Frydenbø og Terje Wollan og Bjørn Wollan i Nallow skiller lag. (Foto: Torgeir Hågøy)

Kjempeportefølje kommer for salg

BERGEN: Frydenborg-porteføljen, som eies av brødrene Terje og Bjørn Wollan og Frydenbø Eiendom kommer for salg. Prisen ligger trolig på i overkant av 600 millioner kroner.

Torgeir Hågøy

onsdag 18. mai 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28)

–  Tiden er moden for å vurdere salg. Vi har brukt over ti år på utvikle porteføljen og nå ønsker vi å tilby denne i markedet, sier Bjørn Wollan.
Sammen med broren, Terje Wollan, eier han gjennom selskapet Nallow AS 50 prosent av det som defineres som  Frydenborg-porteføljen. Den andre eieren er Frydenbø Eiendom, som med sitt datterselskap Frydenbø Eiendomsdrift også har stått for drift og forvaltning av eiendommene.

LES OGSÅ: Schlumberger-eiendom på Knarvik legges ut for salg

Lite eksponert mot olje
Porteføljen består av åtte eiendommer, fordelt på tre selskaper, Frydenborg Eiendom I, II og III, med hver sine eiendommer. To av eiendommene ligger i Åsane, hvor blant annet Frydenbø Bilsenter er den største leietakeren, mens de seks andre ligger på Minde. Den største eiendommen i porteføljen er Minde Allé, som samlet sett er på 19.500 kvadratmeter.
– Porteføljen består hovedsakelig av kombinasjonseiendommer med god og sentral beliggenhet. Leietakermassen er differensiert og i svært liten grad eksponert mot olje- og gassbransjen, sier næringsmegler i DNB Næringsmegling, Lars Erik Wirsching, som har fått i oppdag å selge bygget.
Han beskriver eiendomsmassen som ”normal-eiendommer”, altså godt vedlikeholdte eiendommer med alminnelig standard.

LES OGSÅ: DNB planlegger salg av Statoil-bygget i Bergen

Stort utviklingspotensial
På Kristianborg, som ligger helt sør på Mindemyren, har selskapet sammen med BIR brukt lang tid på å få på plass en regulering for området. Denne er nå på oppløpssiden.
– Her kan det bygges 30.000 nye kvadratmeter med både bolig og næring, sier Terje Wollan.
Samlet er tomten de eier på rundt 12 mål, men hele området er regulert sammen med BIR, som også er tomteeier i det samme området, og samlet er hele området på 36 mål.
– Tomten ligger i et område med stort utviklingspotensial som nå står overfor en ny fase. Nå ønsker vi å vurdere om andre skal ta over, sier Wollan.

LES OGSÅ: Solgte leiligheter for over 400 millioner på én uke

Pris?
Når det gjelder pris, så holder de kortene litt tett til brystet, men eiendommene har samlede leieinntekter på cirka 45 millioner kroner. Trekker vi fra litt i driftskostnader og regner med en yield på sju, så havner vi på i overkant av  600 millioner kroner for eiendommene. Jokeren er nok tilleggsverdien av utviklingstomten. Å beregne pris på en utviklingseiendom er vanskelig, men ifølge megler vil den være meget attraktiv for den rette utvikleren.
Porteføljen kan kjøpes samlet, men det åpnes også opp for at hvert av de tre selskapene kan selges hver for seg. Wirsching tror dette er en portefølje som kan få nasjonal interesse.
– Dette gir investorer en mulighet til å sikre seg en større eiendomsportefølje raskt. For de som ønsker seg til Bergen er derfor dette et godt alternativ. Frydenbø Eiendomsdrift ønsker også å fortsette å drifte og forvalte eiendommene, så man trenger ikke opprette en egen drifts-og forvaltningsorganisasjon selv om man kjøper disse eiendommene, sier Wirsching.

(Visited 7 115 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Rekordår for DNB Næringsmegling Bergen

Nyheter / torsdag 21. mars 2019

– Investorene vil ha mer i Bergen

Nyheter / onsdag 20. mars 2019

Kontorledigheten faller videre

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Fikk nei til dette prosjektet

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Her kommer nesten 100 boliger

Nyheter / søndag 17. mars 2019

Milliardutbygging i skjærgården

Nyheter / torsdag 14. mars 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no