Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY SJEF: Jorunn V. Løyning er ny daglig leder i Allier Gruppen. (Foto: Tevas)

Ny konsernsjef tror nybygg vil gi en kickstart

Første januar tok Jorunn Vikdal Løyning over som konsernsjef i Allier Gruppen. Den nye sjefen legger listen høyt for konsernet som nylig hadde offisiell åpning av sitt nye bygg på Midtun.

Torgeir Hågøy

fredag 6. april 2018 12:28 (Oppdatert 4. juli 2018 16:22)

– Det å arbeide et slikt sted gjør noe med oss, det gjør at vi går litt rakere i ryggen. Jeg er helt sikker på at dette kommer til å gi oss en kickstart som vi også vil se igjen i omsetningstallene våre, sier konsernsjef i Allier Gruppen, Jorunn Vikedal Løyning.

Høye ambisjoner om vekst
De flyttet inn i nybygget på tampen av fjoråret, men i mars var det offisielt åpning med inviterte gjester. På utsiden ser det ut som et vanlig kombinasjonsbygg, men inne får man mer følelsen av å komme inn i en hotellrestaurant enn i byggets kantine, Allmenningen. Allierbygget er allerede blitt et naturlig samlingspunkt for konsernets elleve selskaper, og ikke bare for de seks selskapene som har sitt kontorsted her.
Regnskapstallene for 2017 er foreløpig ikke klare, og Løyning vil heller ikke si noe om tallene før de er helt på plass. I 2016 hadde imidlertid konsernet en samlet omsetning på rundt 600 millioner kroner. Ambisjonen fremover er betydelig større.
– Selskapet har et godt fundament på Vestlandet, og basert på dette er det naturlig med høye ambisjoner og målsetning om vekst, sier Løyning, som ikke ønsker å tallfeste ambisjonene nærmere.
Som for en rekke andre selskaper har imidlertid også Allier Gruppen merket nedgangen i byggeaktivitet innen næringsbygg-segmentet. De siste par årene har det så å si ikke blitt realisert et eneste nytt kontorbygg.
– 2017 ga oss noen utfordringer, men nå merker vi at ting begynner å snu. Optimismen er tilbake og flere prosjekter ligger an til å realiseres. Vi er derfor positive med tanke på utviklingen, sier Løyning.

Utstillingsvindu
Hun forteller at konsernet fremover har som ambisjon å være i front når det gjelder digitalisering, men også når det gjelder en generell teknologiutvikling i bygg- og anleggsbransjen. Tevas, hvor Løyning tidligere var daglig leder og som er en del av Allier Gruppen, er et av få selskaper som faktisk har tatt dette på alvor. De har derfor utviklet en egen prefabrikkert takmodul, prepart – modulen, hvor alt av både ventilasjon, varme, sprinkler og lys er innebygd. I Allierbygget på Midtun er det installert 55 prepart – moduler.
– Dette er et bygg hvor vi har stått for prosjektering og utførelse av alle de tekniske byggfagene, samt flislegging, og dette er derfor et utstillingsvindu for hva vi kan levere, sier Løyning.
Hun tror at den teknologiutviklingen som vi nå står midt oppe i fremover vil endre måten vi jobber på. Dette er noe også bygg- og eiendomsbransjen må ta inn over seg.
– Jeg tror derfor at vi i mye større grad må få inn flere aktører i tidligfase. Nå er det ofte slik at de tradisjonelle fagene kommer først og så kommer de tekniske fagene inn når bygget er så å si ferdig. Det er alt for sent og bidrar gjerne til at bygget ikke blir optimalt. Vi må få inn flere fag tidligere, slik at vi sammen kan utvikle de beste byggene, sier Løyning.

(Visited 448 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Rekordår for DNB Næringsmegling Bergen

Nyheter / torsdag 21. mars 2019

– Investorene vil ha mer i Bergen

Nyheter / onsdag 20. mars 2019

Kontorledigheten faller videre

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Fikk nei til dette prosjektet

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Her kommer nesten 100 boliger

Nyheter / søndag 17. mars 2019

Milliardutbygging i skjærgården

Nyheter / torsdag 14. mars 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no