Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

I BERGEN: Entreprenø- og eiendomsselskapet Kruse Smith trenger flere medarbeidere i Bergen. (Foto: Kruse Smith)

Kruse Smith satser i Bergen

Eiendoms- og entreprenørselskapet Kruse Smith vil redusere selskapets sårbarhet for svingninger i lokale markeder. Derfor kommer de nå til Bergen.

Torgeir Hågøy

fredag 4. september 2015 6:21 (Oppdatert 19. februar 2018 11:27 )

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 16.13.43
Konserdirektør i Kruse Smith, Jan Hestås. (Foto: Kruse Smith)

– Vi ønsker å ha et større fotavtrykk, slik at vi er mindre sårbar for lokale svingninger, sier konserdirektør i Kruse Smith, Jan Hestås.

Når ikke budsjettet

Selskapet har hovedkontor i Kristiansand og avdelingskontorer i Stavanger og Oslo. Både Kristiansand og Stavanger har blitt betydelig rammet av nedgangen i olje- og gassaktiviteten
– Kanskje spesielt i Stavanger er dette tydelig. Både når det gjelder boliger og næringseiendom så er folk litt avventende. Her ligger vi klart etter budsjettet for i år, sier Hestås, som ikke ønsker å gå i detalj rundt dette.
Han legger imidlertid til at de i Kristiansand selger som forventet og at de i Oslo selger flere boliger enn de har budsjettert med.

Har sikret seg ett prosjekt

Nå er de altså på plass også i Bergen. De etablerte i vår et kontor og Roger Wiksnes som leder kontoret flyttet fra Stavanger til Bergen i mai.
– Etableringen av bergenskontoret er en strategisk satsing hvor vi ikke kommer til å ha det veldig travelt med å få på plass de store prosjektene, sier Wiksnes.
For øyeblikket har de et boligprosjekt, Paradis Lokalsenter som består av cirka 12.000 kvadratmeter bolig, 8000 kvadratmeter parkering og cirka 4000 kvadratmeter handel og næring. Dette er et prosjekt som de eier 50/50 sammen med Vestenfjeldske Eiendom.
– Her skal vi levere rammesøknad i høst og så går vi i gang med salget. Vi håper at vi kan komme i gang med byggingen til våren eller sommeren 2016, sier Wiksnes.

Les også: 
Har reserve på 1,6 milliarder

Langsiktig strategi

Med over 80 år i bransjen, 1000 ansatte og rett over 4 milliarder i omsetning (2014) har Kruse Smith både muskler og erfaring å by på. Wiknes mener og tror at selskapet kan markere seg i bergensmarkedet.
– Vi er en innovativ aktør og vi har fokus på tidligfasen i prosjektene. Da har vi størst mulighet til å bidra og påvirke for å optimalisere både prosess og sluttresultat slik at resultatet blir det beste for byggherre og brukerne. Vi tar dessuten med oss all vår erfaring innen BREEAM, BIM, LEAN, og passivhus. Alt i alt gjør det oss godt skodd for vår reise til Bergen, sier Wiksnes, som legger til at de har god tid.
– Vi har private eiere som ser at det tar tid å bygge opp en avdeling. Det gjør oss fleksible og langsiktige. Vi skal bygge stein på stein og levere hundre prosent hver gang. Det er ingen raske penger i dette, og vi skal jobbe langsiktig med alle, sier Wiknes.

Les også:
Økte med 1 million om dagen i 2014

Økte inntektene med 200 millioner

Hordaland topper boligbyggestatistikken

Byggingeniører er nå mest etterspurt

Siste nyheter Vest-Norge

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Universitetet vil oppføre bygg på 14.500 kvm

Nyheter / onsdag 24. februar 2021

Skal bygge over 100 leiligheter på Askøy

Nyheter / mandag 22. februar 2021

– Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken

Nyheter / mandag 22. februar 2021

Nå er det klart for Sandsli 360

Nyheter / fredag 19. februar 2021

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Nyheter / torsdag 18. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no