Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TRAPPELØSNING: Boligene er tegnet med en trappeløsning, slik at bygningsmassen får en dynamikk som er tilpasset terrenget. (ABO Plan & Arkitektur/Tysseland Arkitektur)

Kuttet fra 26 til 15 boliger

Alvøen Holding AS vil bygge 15 boenheter på Torvmyra i Laksevåg bydel.

Tore Årdal

tirsdag 29. oktober 2019 10:44 (Oppdatert 19. januar 2020 23:42 )

På vegne av Alvøen Holding AS har ABO Plan & Arkitektur fremmet planforslag for et område på Torvmyra i Laksevåg bydel. Det ble avholdt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten i april 2015.

Torvmyra ligger ca. 2,5 km nord for Håkonsvern, 5,5 km fra Vestkanten senter og ca. 13 km fra Bergen sentrum. Planområdet er på 6,5 dekar og ligger vestvendt på en skrånende tomt som grenser til den kommunale veien Torvmyra i sørøst.

I det opprinnelige forslaget ble det skissert konsentrert boligbebyggelse, horisontaldelte leilighetsbygg med 24 boenheter fordelt på 4 bygg på 2 etasjer med loft. Kommunen var imidlertid negativ til planforslaget og mente at det var i strid med gjeldende reguleringsplan når det gjaldt bebyggelsestype, byggehøyde, terrengtilpasning og utnyttelsesgrad.

I det justerte forslaget er antall boliger redusert til 15 enheter på mellom 110 og 130 kvadratmeter.

– Rekkehus og tomannsboliger er orientert mot utsikt/sol og henvender seg inn mot bilfrie tun. Det legges også opp til atkomstveg med snuhammer, parkeringsgarasje, nedgravd renovasjonsanlegg, boder, sykkelbod og lekeplass. Kjøpegruppen er tenkt å være personer/familier som bor i området og som ønsker en enklere og mer tilpasset boform i sitt vante nærmiljø, heter det i planforslaget.

Der påpekes det også at planområdet «ligger fint til på en kolle, noe som medfører at de fremste boligene vil være synlige fra sjøen».

– Boligene er tegnet med en trappeløsning, slik at bygningsmassen får en dynamikk som er tilpasset terrenget. Rekkehusene skal ha en variert materialbruk med malt kledning og murstein, skriver ABO Plan & Arkitektur i planforslaget.

Ifølge Purehelp.no er Paul Drageset hovedaksjonær i Alvøen Holding AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Anbefaler å droppe kjøp i Nøstegaten

Nyheter / mandag 27. januar 2020

Vil ruste opp Rådhuskvartalet

Nyheter / søndag 26. januar 2020

OBOS selger 62 utleieleiligheter

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nytt treff for de unge i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Ny sjef i Norconsult i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Hemfosa med kupp i Bergen

Nyheter / mandag 20. januar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no