Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FREMTIDSRETTEDE BOLIGER: Her skal det komme «fremtidsrettede boliger med sentral beliggenhet og et svært godt tilbud for offentlig kommunikasjon». Ill: OG Arkitekter

Miliarium vil bygge 250 boliger på Fjøsanger

Gjennom en lengre periode har Miliarium Bolig sikret seg et tomteområde på 9,5 dekar rundt bybanestopp, og ønsker å oppføre opptil 200-250 boliger i ulike størrelser.

Tore Årdal

onsdag 6. mars 2019 6:56 (Oppdatert 7. mai 2019 19:05)

Tomteområdet på 9,5 dekar omslutter det som i dag er en byggeplass for Kristianborg bybanestopp, hvor både den fremtidige bybanen og verdens lengste sykkeltunnel på 3 kilometer, fra Mindemyren til Fyllingsdalen, skal gå inn i Løvstakken.

Utviklingstomten består i dag hovedsakelig av eneboliger som med årene har blitt inndelt i hybler eller mindre leiligheter.

– Fantastisk mulighet

– Denne tomten gir oss en fantastisk mulighet til å bygge fremtidsrettede boliger med sentral beliggenhet og et svært godt tilbud for offentlig kommunikasjon for de som vil bo nær turområdene på Løvstakken samt være 15 minutter fra Bergen sentrum på bybanen, som skal stå ferdig i 2022, sier Martin Høeg Haanes, utviklingsdirektør i Miliarium Bolig AS.

Han har ikke anledning til å kommentere hva selskapet har betalt for tomtene.

Gode bokvaliteter

En fremtidig bebyggelse skal gi gode bokvaliteter på selve tomten, samtidig som den vil redusere støy for eksisterende bebyggelse lengre opp mot Løvstakken.

– Boliger på denne tomten vil ha en plassering i forhold til Bybanen, gang – og sykkelveier og store arbeidsplasser som gjør det til et av de fremste prosjektene i Bergen i forhold til samordnet areal og transportplanlegging og Bergen kommunes ambisjoner om gå og sykkelbyen, sier Osmund Olav Lie, daglig leder for OG Arkitekter.

Reguleringsarbeidet er påbegynt, og det planlegges for førstegangsinnsendelse til våren. Foreløpige planer, utarbeidet av OG Arkitekter, inkluderer 200 – 250 boliger av ulike størrelser samt et tjenestetilbud for nærområdet.

Bærekraftig byutvikling

Med umiddelbar nærhet til Mindemyren vil boliger komplementere de omtrent 20 000 fremtidige arbeidsplassene der.

– Utvikling av boliger rundt bybanestopp er et stort fokus for Bergen Kommune og et viktig verktøy i en bærekraftig byutvikling. Vi ønsker å jobbe tett med Bergen kommune for å realisere et prosjekt som alle involverte kan være stolte av, sier prosjektleder Per Otto Hvidsten i Miliarium Bolig.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no