Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FREMTIDSRETTEDE BOLIGER: Her skal det komme «fremtidsrettede boliger med sentral beliggenhet og et svært godt tilbud for offentlig kommunikasjon». Ill: OG Arkitekter

Miliarium vil bygge 250 boliger på Fjøsanger

Gjennom en lengre periode har Miliarium Bolig sikret seg et tomteområde på 9,5 dekar rundt bybanestopp, og ønsker å oppføre opptil 200-250 boliger i ulike størrelser.

Tore Årdal

onsdag 6. mars 2019 6:56 (Oppdatert 14. august 2019 21:13 )

Tomteområdet på 9,5 dekar omslutter det som i dag er en byggeplass for Kristianborg bybanestopp, hvor både den fremtidige bybanen og verdens lengste sykkeltunnel på 3 kilometer, fra Mindemyren til Fyllingsdalen, skal gå inn i Løvstakken.

Utviklingstomten består i dag hovedsakelig av eneboliger som med årene har blitt inndelt i hybler eller mindre leiligheter.

– Fantastisk mulighet

– Denne tomten gir oss en fantastisk mulighet til å bygge fremtidsrettede boliger med sentral beliggenhet og et svært godt tilbud for offentlig kommunikasjon for de som vil bo nær turområdene på Løvstakken samt være 15 minutter fra Bergen sentrum på bybanen, som skal stå ferdig i 2022, sier Martin Høeg Haanes, utviklingsdirektør i Miliarium Bolig AS.

Han har ikke anledning til å kommentere hva selskapet har betalt for tomtene.

Gode bokvaliteter

En fremtidig bebyggelse skal gi gode bokvaliteter på selve tomten, samtidig som den vil redusere støy for eksisterende bebyggelse lengre opp mot Løvstakken.

– Boliger på denne tomten vil ha en plassering i forhold til Bybanen, gang – og sykkelveier og store arbeidsplasser som gjør det til et av de fremste prosjektene i Bergen i forhold til samordnet areal og transportplanlegging og Bergen kommunes ambisjoner om gå og sykkelbyen, sier Osmund Olav Lie, daglig leder for OG Arkitekter.

Reguleringsarbeidet er påbegynt, og det planlegges for førstegangsinnsendelse til våren. Foreløpige planer, utarbeidet av OG Arkitekter, inkluderer 200 – 250 boliger av ulike størrelser samt et tjenestetilbud for nærområdet.

Bærekraftig byutvikling

Med umiddelbar nærhet til Mindemyren vil boliger komplementere de omtrent 20 000 fremtidige arbeidsplassene der.

– Utvikling av boliger rundt bybanestopp er et stort fokus for Bergen Kommune og et viktig verktøy i en bærekraftig byutvikling. Vi ønsker å jobbe tett med Bergen kommune for å realisere et prosjekt som alle involverte kan være stolte av, sier prosjektleder Per Otto Hvidsten i Miliarium Bolig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Skal kjempe for eiendomsbransjen

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Her skal det bygges 75 boliger

Nyheter / søndag 24. mai 2020

Vil bygge ut halve tomten og selge eller leie ut resten

Nyheter / onsdag 20. mai 2020

Verdens første nullutslippshavn kan gi stor byutvikling

Nyheter / tirsdag 19. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no