Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KLARE: De ansatte på Moxy Bergen er klare for åpningen.

Nå åpner Moxy-hotellet i Bergen

I dag åpner den danske hotelloperatøren Core Hospitality sitt nye Moxy-hotell i Bergen.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 3. mai 2021 17:33 (Oppdatert 12. mai 2021 9:24 )

Det er GC Rieber Eiendom som har utviklet hotellet som ligger ved sjøen i Solheimsviken i Bergen. Hotellet har et totalareal på 7.800 kvadratmeter fordelt på seks etasjer. Den danske hotelloperatøren Core Hospitality skal drifte Moxy-hotellet, som er en del av Mariott Internationals livsstilskonsept for «reisende med ungt sinn». Hotellet har til sammen 199 rom.

– Vi er utrolig glade for å åpne dette nydelige hotellet og skal nå kapitalisere på den voksende etterspørselen etter autentiske opplevelser. Moxy Bergen er perfekt designet til den nye demografien av reisende og skiller seg fra de eksisterende hotellene i byen. Om dagen vil du finne lokale og reisende som arbeider side om side på Moxy. Om kvelden vil de utfordre hverandre til spill og kjekke sosiale aktiviteter, sier Monica Selvik, hotelldirektøren på Moxy Bergen.

– Ser vi fremover vil fritidsdestinasjoner spille en vesentlig rolle i fremgangen vår, og Marriott Bonvoy har en robust portefølje av fritidshoteller på tvers av Europa med fantastiske nye tilskudd i år. Disse åpningene er bygget med fleksible og åpne lokaler, noe som er nøkkelen til frihet for tålmodige feriereisende, samt at de gir sjansen til å utforske kulturelle destinasjoner igjen, sier Jenni Benzaquen, senior visepresident og leder av Marriott Internationals merkevareportefølje EMEA.

Core Hospitality driver allerede et Moxy-hotell i København og har planer om å åpne enda et Moxyhotell i Tromsø om noen år.

– I dag markerer vår inngang på det norske hotellmarkedet. Det er utrolig spennende for oss å gjøre entré i et nytt land med et så sterkt merkenavn, som samtidig er helt unikt på markedet. Det er en stor dag for oss og en stor ære å ha vært med på utviklingen. Nå ser vi frem til å gjøre hotelldriften til en suksess, samt å sette Bergen på Marriott-kartet, sier Per Denker Sørensen, administrerende direktør i Core Hospitality.

GC Rieber Eiendom har hatt høye ambisjoner når det gjelder bærekraft, og er sertifisert som et BREEAM Excellent-hotell.

– Siden vi er det eneste designsertifiserte BREEAM Excellent hotel i Norge per dags dato, påstår vi at dette er landets mest bærekraftige hotell. Bærekraftige valg er tatt gjennom hele design- og konstruksjonsfasen i alle BREEAMs 9 kategorier: ledelse, energiforbruk, helse og velvære, offentlig transport, vannforbruk, materialvalg, konstruksjonsavfall, arealbruk og økologi, samt forurensning. Hotellet kjøles ned med sjøvann hentet fra dypet i Byfjorden, det varmes opp med byens sentralvarme, og overskuddsvarme blir gjenbrukt til energi i våres kjøleanlegg, uttaler Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Gamle Christian Michelsens Institutt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

Nå vil Coop også tilby dagligvarer på Midtun

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

BOB inn i omstridt prosjekt – åpner for omfattende medvirkning

Nyheter / tirsdag 11. mai 2021

Bonava måtte kjøpe villa – nå kan det bli leilighetshus

Nyheter / mandag 10. mai 2021

Den Nationale Scene flytter til Laksevåg

Nyheter / fredag 7. mai 2021

Transaksjon på 9 milliarder: Flere av eiendommene er i bergensregionen

Nyheter / torsdag 6. mai 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no