Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Nistad Gruppen har solgt Øyrane torg. Kjøper er DNB.

Nistad Gruppen selger kjøpesenter

De er kjent for å ikke selge, men denne gangen har bergensselskapet Nistad Gruppen gjort et unntak. 

Torgeir Hågøy

tirsdag 29. august 2017 9:44 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– Det er historisk lave yielder, samtidig som vi skal utvikle eiendommer både på Minde og på Kleppestø. Derfor gjør vi denne gangen et unntak og selger en eiendom, sier styreleder i Nistad Gruppen, Børge Knustad.

600 millioner
Øyrane Torg ble etablert i 1994 og er senere utvidet i 2002/2004 og 2007/2008. Totalt er senteret på 18.300 m2. Av dette er ca. 10.100 m2 handel og ca. 3.400 m2 kontorarealer. Kjøpesenteret har ca. 50 butikker og serveringssteder samt  annen servicevirksomhet. Det er DNB Næringseiendom, som via sitt fond, DNB Scandinavian Property Fund, som kjøper eiendommen. Transaksjonen er gjennomført på basis av en eiendomsverdi i overkant av 600 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyd. Dette er et senter og et område som fortsatt har potensial. Vi har veldig tro på Arna, sier administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge.

Balansert utvikling
Senteret hadde i 2016 en samlet omsetning på over 600 millioner kroner. Satsing på bedret kommunikasjon mellom Arna og Bergen sentrum ved bygging av dobbeltsporet jernbane og fornyelsen av stasjonsområdet i Indre Arna vil bidra positivt til utviklingen i Arna bydel.
– Beliggenheten til  Øyrane Torg like ved kollektivknutepunktet i Indre Arna som også er ett av Bergen Kommunes definerte knutepunkt for fortetting, er et godt utgangspunkt for videre satsing på utvikling av senteret. Vi ser for oss en balansert utvikling både med handel, kontor og bolig, sier Boge.

God gevinst
Nistad Gruppen sitter igjen med cirka 400 millioner kroner på bok etter handelen. Pengene skal brukes til videreutvikling av eiendommene på Minde og på Kleppestø.
– Nistad gruppen har en rekke eiendommer i porteføljen med betydelig utviklingspotensial. Vi velger å benytte et historisk godt eiendomsmarked til å realisere Øyrane Torg til en god pris, og benytte den kapasiteten dette gir til å utvikle øvrige eiendommer i porteføljen. Samtidig er vi trygge på at senteret får en eier som har både kompetanse og kraft til å utvikle senteret videre i vår ånd, sier Birgit Nistad, daglig leder i Nistad Gruppen.
DNB Næringsmegling har vært kjøpers rådgiver i transaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Entra satser i Bergen – kjøper nabotomten til MCB

Nyheter / lørdag 23. juni 2018

Advokatfirmaer slår seg sammen – satser på eiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Norgesgruppen i gang med renoveringen på Midtun

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Selger boliglånsportefølje – spisser seg på næringseiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Starter renoveringen av sanatoriet i september

Nyheter / tirsdag 19. juni 2018

Ny coworking-aktør med ambisjoner

Nyheter / onsdag 13. juni 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no