Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NAV: Det nye bygget skal blant annet huse NAV Øygarden, som har tegnet en 10 års leieavtale på 1.700 kvadratmeter.

Oppfører BREEAM miljøbygg på Straume

Solsio Utvikling AS gjorde valget av sertifisering lenge før strømkrisen kom, men nå blir energibesparelsene større enn noensinne.

Tore Årdal

tirsdag 15. mars 2022 14:26 (Oppdatert 8. juni 2022 13:24 )

Det pågår en transformering av Straume sentrum fra kjøpesenterstruktur til bymessige kvaliteter. Som et ledd i denne transformasjonen oppfører Solsio Utvikling AS, som er eid av Kåre Bjorøy Utvikling AS og Liegruppen AS, det første BREEAM miljøbygget på Straume.

Det nye bygget skal blant annet huse NAV Øygarden, som har tegnet en 10 års leieavtale på 1.700 kvadratmeter, som er nesten halve bygget. Soma Interiør & Kafe og Specsavers holder også på å flytte inn.

– Det var egentlig ganske naturlig å gå for BREEAM-bygg. Vi har et langsiktig perspektiv som eiendomsutvikler, og ønsker at bærekraft blir en ledesnor i hele byggeprosessen fra planleggingsfasen til bygget er ferdig. Vi drifter også byggene våre selv per nå, og et bærekraftig bygg skal også være bærekraftig med tanke på forvaltning, drift og vedlikehold. Ved hjelp av BREEAM er det valgt gjennomtenkte, sikre og kvalitetsmessige gode løsninger som varer lenge, sier utleieansvarlig Lene Haug i Liegruppen.

Utbyggerne gjorde valget av sertifisering lenge før strømkrisen kom, men nå er det mer aktuelt enn noensinne.

– Gjennom BREEAM-sertifiseringen har vi sikret engergieffektiviserende tiltak , som også kommer leietakerne til gode, sier hun.

Miljøsertifiseringen stiller også krav til inneklima, lys, giftfrie materialer og andre helsefremmende tiltak, som samlet sett gir svært trygge og gode bygg. Helhetstanken med BREEAM omfatter også utomhusarealet, som her vises igjen ved at Solsio Utvikling har valgt å bygge opp rundt «kortreiste» planter med en lokal tilknytning.

Det prosjekteres også et tilstøtende bygg som blir på ca. 1.500 kvadratmeter, primært fordelt på to etasjer og en inngangssone i første etasje. Byggene ligger i Grønamyrvegen vis-à-vis Sartor Storsenter, like ved inngangen til Sotra Kino. Straume Terminal ligger 300 meter fra inngangspartiet.

Hva slags type leietakere ønsker dere i det tilstøtende bygget?

– Vi arbeider med å sette sammen et godt konsept i begge de to miljøbyggene med en kombinasjon av butikk, service (som tannlege, velværekonsept, frisør, fysioterapi mm) og kontor, svarer Haug.

De bygger også leiligheter, hvor første byggetrinn allerede er utsolgt, slik at Solsio skal være et sted hvor man kan bo, handle og leve.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no