Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Augustin Hotel vil videreføres av De Bergenske i C. Sundts gate i det nyrestaurerte nabohotellet som i dag heter Hordaheimen. Foto: Hotels.com

REQ og Vander kjøper historisk hotelleiendom i Bergen

C. Sunds gate 22 er ett av to bygg som drives av Augustin Hotel. Eiendommen og dagens hotell har vært i eierskap hos De Bergenske siden 1919.

Tore Årdal

onsdag 22. mars 2023 14:01 (Oppdatert 1. juni 2023 9:11 )

REQ etablerte sitt første eiendomsfond for ett år siden, og gjør nå sin tredje investering. Denne gjør de sammen med fremtidig leietaker i eiendommen, Vander.

REQ og Vander har i fellesskap arbeidet med å identifisere en spennende lokasjon for Vanders konsept i Bergen, og etter mye arbeid er partene veldig fornøyd med å komme til enighet om kjøpet av C. Sunds gate 22. REQ vil være majoritetsaksjonær, og Vander vil leie hele bygget etter ferdigstillelse av en rehabilitering, fremgår det av en pressemelding.

– Vi har hatt en veldig fin prosess med De Bergenske og Kjetil Smørås som har pågått over en tid, og vi er trygge på at vi kan skape et nytt og bra produkt for Bergen og nærområdet. Vi har stor respekt for historikken til eiendommen, og ser frem til å sette i gang med arbeidet for å realisere Vanders ambisjoner for Bergen med en rehabilitering av eiendommen, uttaler Henrik Eide Arnesen i REQ.

– De Bergenske ønsker å vokse videre i andre deler av markedet, og vi er derfor tilfredse med at dette bygget tas videre av solide eiere og drivere med et godt konsept som utvider tilbudet i bergensmarkedet, sier Kjetil Smørås i De Bergenske.

Ole Henrik Engen i Vander påpeker at de har satt seg som mål å skape et hjem for de som er på reise, enten en skal bo hos dem et par dager eller i flere uker.

– Et hjem er mer enn bare fire vegger, her faller alt på plass, med et historisk bygg hvor Smørås-familien har drevet det tradisjonsrike hotell Augustin i mer enn 100 år.
Blant annet finner vi den 400 år gamle vinbaren Altona i byggets unike kjellerarealer, påpeker han.

– Med dette som utgangspunkt, er vi trygge på at det nye leilighetshotellet som skal etableres her, vil tilfredsstille alt det vi drømmer om å tilby være gjester. Alle leilighetene vil være innredet som komplette hjem med fullt utstyrt kjøkken og spiseplass. Målsettingen er å tilrettelegge for at en kan leve mest mulig som hjemme, selv om en er på reise, og med det bli en del av den fantastisk flotte byen Bergen, sier han.

Ambisjonen for bygulvet er både å utvikle en storstue for gjestene med ulike serveringstilbud, men i tillegg skape en naturlig møteplass for folk i nabolaget.

– Vi ønsker også å ta opp igjen og ta vare på den fantastiske historien til Altona vinbar. Med byggets lange historie, sentrale plassering samt det sterkt økende interessen for å bo i en leilighet når man er på reise, gleder vi i Vander oss enormt til å kunne tilby et topp moderne leilighetshotell også i Bergen. Vi kaller det «best of both worlds». Du har enkelheten ved å bo på hotell samtidig som du har komforten av en leilighet, sier Engen.

Wikborg Rein, BDO og BER har vært kjøpers rådgivere. Thommessen og WPS har vært selgers rådgiver.

– Vi takker partene for tilliten og en god prosess, og svært glade for at de har funnet hverandre. Vi ønsker REQ og Vander lykke til videre med investeringen, sier daglig leder Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Hotellet skal drives for fullt gjennom sommeren, og nye eier overtar 28.9.2023 når bygget stenges for rehabilitering. Augustin Hotel vil videreføres av De Bergenske i C. Sundts gate i det nyrestaurerte nabohotellet som i dag heter Hordaheimen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper Tesla-eiendom i Førde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kjøpte av Trond Mohn-selskap – nå er leietakeren konkurs

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Ahlsell leier stort på Minde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kultur, bevertning og interiør til Kronstadparken

Nyheter / onsdag 31. mai 2023

Salg av to Porsche-senter ga gode tall

Nyheter / tirsdag 30. mai 2023

Skanska kjøper tomt på Skjoldskiftet

Nyheter / fredag 26. mai 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no