Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORRETNINGER OPPRETTHOLDES: Strandgaten 3 (til høyre for Scandic Torget) har to forretningslokaler mot Strandgaten. Disse skal opprettholdes. Foto: Scandic Hotels

Scandic Torget utvider med 40 hotellrom

Det sentralt beliggende hotellet skal ta i bruk andre til sjette etasje i nabobygget Strandgaten 3.

Tore Årdal

onsdag 18. november 2020 6:24 (Oppdatert 1. februar 2021 21:38 )

Turistnæringen ligger nede som følge av Covid-19, men når ting begynner å normalisere seg igjen, vil en utvidelse være kjærkommen for Scandic Torget. Det nyrenoverte hotellet ligger ved Bryggen i Bergen, og på den andre siden av Strandgaten ligger Fisketorget.

Hotellet har i dag 173 rom, men nå har Plan- og bygningsetaten gitt rammetillatelse til at det kan utvides med 40 rom. Utvidelsen kommer ved å ta i bruk plan 2-6 i nabobygget Strandgaten 3.

Prisbelønte arkitekter

– Strandgaten 3 er i dag et kontorbygg med forretning/handel på bakkeplan. Kontordelen av bygget søkes bruksendret til hotellvirksomhet. Det er per i dag flere hoteller i området, og eiendommen har en svært attraktiv og sentral beliggenhet med tanke de fleste turistattraksjonene i Bergen sentrum, skrev Lund og Laastad Arkitekter i søknaden.

Bygget eies av Elljodd Holding AS.

Strandgaten 3 ble oppført i 1929, og er tegnet av arkitektene Finn Berner og A.M Kielland. De tegnet mange sentrale byggverk i Bergen. Blant annet ble de tildelt Houens diplom for Telegrafbygningen (fra 1927) – et bygg som i dag inngår i porteføljen til Bara Eiendom

Strandgaten 3 er oppført i bergensk hulmur, og hovedinngangen er fra Strandgaten. Bakgården deles med Strandgaten 1, Torgallmenningen 1 og Strandkaien 2B.

Fleksibel endring

Det er to forretningslokaler mot Strandgaten som er adskilt av et sentralt inngangsparti som leder inn til trapp og heis i bygget.

Bygget videre oppover i etasjene er utleid til kontorer, deriblant tannlegekontor og hudklinikk.

– Første etasje med publikumsrettede forretninger mot Strandgaten beholdes, men med mindre innvendige justeringer. Det blir ingen fasadeendring mot Strandgaten annet enn at vinduer på plan 2 som i dag er foliert, åpnes opp som vanlige transparente vinduer, slik bygget hadde opprinnelig, fremgår det av søknaden.

– Det er mange turister og forretningsfolk som reiser til Bergen, og for å opprettholde turistnæringen er det viktig å ha overnattingsplasser nok til de tilreisende. Bruksendringen er å regne som en fleksibel endring, påpeker arkitektselskapet.

Om etterspørselen etter hotellrom i Bergen sentrum skulle gå ned, vil bygget kunne endres tilbake til kontor- og forretningslokaler, eller eventuelt ombygges til boliger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no