Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ØKONOMISK STØTTE: Det er Bergen Sentrum AS som får økonomisk støtte av kommunen for å gjennomføre analysen. Foto: Shutterstock

Skal gjennomføre næringsanalyse for sentrum

Analysen vil fremskaffe data som kan benyttes som beslutningsunderlag både for Bergen kommune, Bergen Sentrum AS og andre aktører.

Tore Årdal

mandag 30. september 2019 13:30 (Oppdatert 8. desember 2019 22:18 )

Bergen Sentrum AS har henvendt seg til Bergen kommune v/byrådet vedrørende støtte til gjennomføring av en «Næringsanalyse for Bergen sentrum». Bergen Sentrum AS er Bergens offisielle sentrumsselskap, som jobber med å skape samarbeid i sentrum mellom private og offentlig sektor for å gjøre bykjernen til et bedre sted å bo, jobbe, leve og å drive næring. Bergen kommune er største aksjonær i Bergen Sentrum AS med en eierandel på 49 prosent.

Byrådet vedtok torsdag å innvilge beløpet på 500 000 kroner, som det var søkt om, til utarbeidelse av rapporten.

– Utvikling av Bergen sentrum er viktig for hele regionen, og det arbeides kontinuerlig for at sentrum skal være attraktivt både for innbyggerne, næringsdrivende og besøkende. Næringsanalysen vil være et viktig verktøy for å få oversikt over, og økt kunnskap om, alle faktorer som påvirker utviklingen i sentrum, heter det i saksfremstillingen til byrådet.

Bergen Sentrum AS har et ønske å kunne utarbeide årlige, kvalitetssikrede statusrapporter, som inkluderer en oversikt over hvem som eier og leier ut næringslokaler i sentrum. Analysen vil fremskaffe, sammenstille og offentliggjøre data som i fremtiden kan benyttes som beslutningsunderlag både for Bergen kommune, Bergen Sentrum AS og andre aktører.

– En næringsanalyse vil kunne gi nyttig informasjon om hva som trekker folk til sentrum, hva som er bra og mindre bra – og hva det er mulig å gjøre noe med for å gjøre sentrum enda mer attraktivt. Et levende sentrum er viktig for hele regionen, påpekes det i saksfremstillingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Blå Kors vil rive institusjon i Fjellsiden og bygge boliger for salg

Nyheter / fredag 27. november 2020

Denne eiendommen ga Sparebanken Vest en gevinst på 380 millioner

Nyheter / torsdag 26. november 2020

Disse Bergenseiendommene er nå i spill

Nyheter / onsdag 25. november 2020

Bergen huser 18 av Norges 200 største eiendomsselskaper

Nyheter / mandag 23. november 2020

Solgte kremtomt i Sandviken – nå vil de bygge her

Nyheter / mandag 23. november 2020

– Usikkert hvordan coworking i Bergen påvirkes over tid

Nyheter / fredag 20. november 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no